Izložba beogradskog slikara Nikole Grulla

nikola grull 1

nikola grull 1

U četvrtak, 27. ožujka 2014., u 19 sati, u galeriji Makek u Zagrebu, otvara se izložba slika akademskog slikara Nikole Grulla pod nazivom „Buđenje podsvijesti”

foto-galerija

Nikola Grull rođen je u Beogradu 1982. godine gdje se i školovao. Nakon diplome na Likovnoj Akademiji u Banja Luci, magistrira na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu, na odsjeku zidnog slikarstva. Trenutno živi i stvara u Banja Luci kao slobodni umjetnik, slikar i dizajner baveći se i umjetničkom i novinskom fotografijom.

Umjetnost može biti jedan od „okidača” našeg buđenja i povratka vlastitom „ja”. Na tom tragu gradi svoju likovnu poetiku Nikola Grull. Njegove slike svojevrstan su vizualni eksperiment. Iskristaliziran iz ideje, da poigravajući se simbolima arhetipskog i općeg, kao dijelovima naše kolektivne svijesti, pobudi u nama određene emocije. Slike su nadražujuća sredstva, neka vrsta početka čiji kraj ovisi o onome koji percipira ( odnosno o njegovom doživljaju) i vizualni apel – poziv na reakciju protiv učmalosti i dogmi društva. Idejni materijal Grull crpi iz stvarnosti, iz svakodnevice stvarane našim mislima, riječima i djelom. Njegova svijest o aktualnom trenutku više je nego očita.

Ovaj zanimljiv likovni događaj koji nam je priredio beogradski umjetnik koji prvi puta izlaže u Hrvatskoj vrijedi pogledati. Umjetnost ruši sve granice!

Dođite i to dokažite – „probudite svoju podsvijest”!

nikola grull 3