Izložba Ane Petrović: Balon s rupom

ana petrovic

ana petrovic

Ideja radova izložbe Balon s rupom, a riječ je o knjigama umjetnika, jest u kontekstu vizualne spoznaje istražiti mogućnost izrecivosti pojmova ništa i nešto. Tragovi crnog markera na bijelom papiru se mogu tumačiti kao „nešto na ničemu”, ali isto tako i kao „ništa na nečemu”, jer je bijelo kombinacija svih boja, a crno njihova lišenost. Sam odabir bijele i crne, kao krajnje kromatske redukcije vizualnog sadržaja, te procesualnost evidenta u postupku nanošenja linija markerom i listanju knjige, simbolički i metaforički ukazuju na kretanje između dvije krajnosti: svjetla i tame, znanja i neznanja, postojanja i nepostojanja itd.

Ana Petrović rođena je 1985. godine u Bjelovaru. Godine 2011. diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Osijek, pod mentorstvom doc. Vladimira Freliha, gdje danas i radi kao asistentica na području animiranog filma i novih medija. Članica je HDLU-a Osijek, te fotografkinja za Galeriju Kazamat u sklopu izdavaštva HDLU-a Osijek. Suosnivačica je umjetničke organizacije POPUP koji djeluje od 2012. kojemu je cilj proširiti djelovanje suvremene umjetnosti u alternativnim izlagačkim prostorima. Izlaže radove na samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Osijeku.

Samostalna izložba multimedijalne umjetnice Ane Petrović rezultat je međuinstitucionalne suradnje HDLU-a Osijek i Galerije Vladimir Bužančić sa svrhom doprinosa i poticaja međusobnoj razmjeni ideja i iskustava.

U GALERIJI VLADIMIR BUŽANČIĆ Centra za kulturu Novi Zagreb, u utorak, 02. 12. 2014. godine, u 19 sati otvara se izložba
Izložba Ane Petrović se može pogledati do 18. prosinca 2014., radnim danom od 09 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.