Izložba Morene Brnčić

Sample Image
U galeriji MORH-a ” Zvonimir ”, u ponedjeljak, 14. travnja, u 19 sati, bit će otvorena samostalna izložba slika Morene Brnčić, akademske slikarice iz Rijeke, pod nazivom ‘Zbilja nad zbiljom’.
Umjetnica se na izložbi u galeriji Zvonimir predstavlja s 38 slika (olovka, sangvina na papiru, akvarel, ulje na platnu, kombinirana tehnika i ulje na dasci, akvarel i tuš na papiru) nastalih u razdoblju od 2001. do 2008., podijeljenih u 4 ciklusa: Motivi konja, Mrtve prirode, Četiri godišnja doba, Flora i fauna.
Morena Brnčić rođena je 1976. godine u Rijeci. Slikarstvo je diplomirala 2000. godine na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu (Italija), u klasi profesora Saverija Terrusa. Izlagati počinje 1998., kada ju je na trećoj godini studija prof. Saverio Terruso pozvao da izlaže na godišnjoj izložbi Akademije Brera – Salon I, u Museo della Permanente u Milanu, kako bi predstavila njegovu klasu. Samostalno izlaže od 2001. godine, a do sada je priredila dvadeset i tri samostalne i osamdesetak skupnih izložbi. Stalni su joj motivi, po kojima je postala znana, konji, te mrtve prirode s voćem i povrćem, a u najnovije radove povremeno uvodi i ljudski lik. Sudjelovala je na većem broju likovnih priredaba i slikarskih kolonija, a radovi joj se, osim u privatnim zbirkama širom Hrvatske, nalaze i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Italiji, Mađarskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Norveškoj i SAD-u. Od 2001. godine članica je HDLU-a Zagreb. Živi i radi u Rijeci.
Izložba se može razgledati zaključno do 26. travnja, u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je slobodan.