Živko Toplak: 78%

Otvorenje je u 20 sati, a radovi se mogu pogledati do 7. lipnja. Izložbu organizira udruga Eklego, platforma vizualnog dijaloga.
 
Živko Toplak, ovom izložbom propituje percepciju vode u svakodnevnom životu pojedinca. Izložba se sastoji od postava svjetlosnih instalacija, te interaktivne edukacije kojom se posjetitelju približava inače skriveni proces nastanka izložbe – prikazom aktivnih uloga različitih struka, od autora i teme, povjesničara umjetnosti, grafičkog i produkt dizajna, pa sve do marketinga i odnosa s javnošću. Na taj način se složenost cijelog procesa raščlanjuje na logične i razumljive cjeline, što produbljuje razumijevanje i zanimanje posjetitelja za sadržaj predstavljen na izložbi.

Sample Image

 

Udruga Eklego izložbom Živka Toplaka započinje svoj umjetničko-edukacijski program koji je osmišljen kao serija izložbi u lokalnim sredinama koje obogaćuju kulturni život zajednice i pozicioniraju umjetnost u njenu svakodnevicu.
"Spektakularan likovni fenomen preobrazbe vode u svjetlo izvorište sadrži baš u drevnim spisima Hebrejaca u kojima voda "postaje središte mira i svjetlosti". Varaždinski majstor je u potpuno zamračenom prostoru ispunjenom tišinom postavio osam svjetlosnih objekata koji se pojavljuju i nestaju u vremenskim intervalima. Sasvim duhovni likovni doživljaj jednog od najljepših prirodnih fenomena smješten je u varaždinskom kazalištu.
Svjetlosne figure u stvari su prozračne instalacije od papira na kojima je Toplak tehnikom dubokog tiska urezao reljefe na koje meko pada svjetlo smjenjujući se sa sjenama u slici bezvremenske ljepote. Visokosofisticiran rad vrhunac je dugogodišnjih Toplakovih istraživanja u mediju akvarela." Marina Tenžera, ulomak iz kataloga.

Sample Image
Živko Toplak

Voditelj projekta i dizajner postava: Matija Raos

Asistent voditelja i organizator otvorenja: Martina Miholić
Koordinator vizualnih komunikacija i video produkcije: Ivo Toplak
Odnosi s javnošću: Maja Ljubić
Suradnici na projektu:
Tekst u katalogu izložbe: Marina Tenžera
Grafički dizajner: Robert Čanak
Kreativni catering: Tena Rebernjak
Glazba: Dj Pytzek