Ivan Vilibor Sinčić – utrkom za predsjednika upozoriti na nemogućnost vraćanja dugova

Ivan Vilibor Sinčić

Dugogodišnji građanski aktivist Ivan Vilibor Sinčić predsjednički je kandidat “Živog zida”, a na izbore izlazi jer, kaže, među ostalim, želi upozoriti na problem nemogućnost podmirivanja dugova i neotplativosti kredita u postojećem sustavu

Ivan Vilibor Sinčić

Taj mladi 25-godišnji apsolvent elektrotehnike iz Karlovca tijekom četiri godine aktivizma i političkog rada bio je organizator mnogih akcija i inicijativa usmjerenih protiv političkih elita.

Još u veljači 2011. godine bio je jedan od suorganizatora prosvjeda protiv HDZ-ove vlade, a od 2012. godine organizira i koordinira rad građanske inicijative koja je prerasla u političku stranku Živi zid, a koja aktivno spriječava deložacije bankama dužnih građana.

Tijekom manje od tri godine zajedno sa Živim zidom uspio je, kako tvrdi, spriječiti više od stotinu zakazanih deložacija građana, a zbog svojih političkih djelatnosti pet puta je privođen.

Aktivno surađuje s mnogim udrugama za zaštitu ljudskih prava i aktivističkim organizacijama. Sudjelovao je u nekoliko aktivističkih akcija na organizaciji referenduma za zabranu deložacija iz jedinog doma, zabrane rasprodaje državne imovine i drugih.

Osim političkog djelovanja Ivan Sinčić se aktvno bavi i organskom poljoprivredom a u središtu interesa su mu i obnovljivi izvori energije.

Trenutke odmora provodi uzgajajajući na imanju u Karlovcu rijetko povrće kao što su batata, karela i druge.

“Želimo prestanak mjera štednje i guljenja građana na sve moguće načine, deblokadu 320.000 blokiranih i trenutnu obustavu svih deložacija”, obrazlaže Sinčić razloge svoje predsjedničke kandidature.

Neiskusni predsjednički kandidat imao je gaf početkom prosinca kada je na facebooku oštro kritizirao čelnika HNS-a Davora Šukera koji je otputovao na Tajland, po svemu sudeći misleći da kritizira bivšeg HDZ-ovog ministra financija Ivana Šukera i njegovu rastrošnost. Objava je vrlo brzo uklonjena s facebooka. (Hina)