Irski ples i glazba u POU Hrvatski dom Petrinja

sin - plakat

 sin - plakat

POU Hrvatski dom Petrinja
Vas poziva na predstavu irskog plesa i glazbe
“Step into night – Light it up”
plesnog studija “Celtic Fantasy”
Velika dvorana Hrvatskog doma u Petrinji (M. Gupca 2)
22.02.2014. godine u 19 sati
Cijena ulaznice: 15 kuna

Plesni studio Celtic Fantasy je prva grupa irskog tradicionalnog i modernog stepa u Hrvatskoj, osnovana u listopadu 2009. godine u Zagrebu, a od siječnja 2010. djeluje kao neprofitna udruga. Osnovana je zbog velikog interesa za irski moderni step koji se do tada nigdje u Hrvatskoj nije mogao naučiti.

Celtic Fantasy njegujući tehnike modernog i tradicionalnog irskog stepa (soft shoes i hard shoes) želi približiti irsku plesnu umjetnost ljubiteljima Irske i općenito plesnoj sceni u Hrvatskoj. Koreografije slažu voditelji koristeći moderne i tradicionalne step korake, a u pojedinim koreografijama nalaze se elementi irskih ceili plesova, set plesova i Sean Nós plesa.

Celtic Fantasy broji mnoge nastupe na festivalima i manifestacijama, dva samostalna showa: „Celtic Fantasy Show” (održan povodom prvog rođendana 2011.) i „Celtic Fantasy X-mas” (2011.) te sudjelovanje na prvom međunarodnom plesnom natjecanju u Osijeku (Euro show dance challenge, Osijek 2011.), gdje su osvojena dva zlatna odličja u kategorijama: Open Duos Adults i Open Small Group Adults.

16. lipnja 2012. premijerno je izvedena prva hrvatska predstava irskog stepa “The Celts – Historical Journey” autorski projekt Plesnog studia Celtic Fantasy.