U Galeriji Vladimir Bužančić Igor Gustini se predstavlja ciklusom slika u tehnici kolaža na platnu.

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 3. 11. 2008. godine u 20.00 sati. Izložba se može razgledati do 26. 11. 2008. godine, radnim danom od 9 – 18 sati,  subotom od 10 – 14 sati.

Izložbu je otvorrila pov. umjetnosti Višnja Slavica Gabout  

Igor Gustini je rođen 1969. u Firenci. Maturirao je 1987. na Državnoj umjetničkoj gimnaziji u Padovi. Diplomirao je slikarstvo 1993. na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji. 1991/1992. dobitnik je Prve nagrade Općine Vicenza za plakat Grada Vicenze. 1997. dobitnik je Prve nagrade mladih umjetnika Regije Veneto, Grad Cittadella (Padova). Samostalno izlaže od 1995., a do danas je imao dvadesetak samostalnih te šezdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi u Italiji i u Hrvatskoj. Izložbom u Galeriji Vladimir Bužančić Igor Gustini se predstavlja ciklusom slika u tehnici kolaža na platnu pod nazivom Geometrijski kôd 2.

Sample Image

Gustini svojim slikama/kolažima već duže vrijeme plijeni pozornost publike i kritike, pa je za ovu izložbu priređen kratki presjek toga njegovoga rada, koji obuhvaća razdoblje od osam godina – od 2000. godine naovamo. Izloženi ciklus se sastoji od radova ujednačenih (manjih i većih) formata, pri čemu je zanimljivo primijetiti kako platna manjih dimenzija nose na sebi kolaže od „krpica" većih površina i snažnijih boja, a platna većih dimenzija kolaže od „krpica" manjih površina i bljeđega kolorita – ali s izražajnijim mrljama boja sa „slikarskih krpa", te sa završnim drippingom samoga autora. Veći radovi povremeno su međusobno učvršćeni kao diptisi ili triptisi i funkcioniraju kao samostojeći objekti, osvajajući prostor ne samo površinom, nego i formom – kao instalacije u ambijentu. Time stalno izazivaju našu percepciju da odlučuje između zbiljskoga i iluzivnoga, aktivirajući uz to istraživanje odnosa pikturalnoga i taktilnoga, strukturalnoga i materičkoga, asocijativnoga i vizualno-emotivnoga." (Višnja Slavica Gabout, iz predgovora kataloga izložbe.)

Sample Image

Ravnatelj:

Branko Marić, prof.
GALERIJA VLADIMIR BUŽANČIĆ
Centar za kulturu Novi Zagreb
http://www.czk-novi-zagreb.hr/

Anita Zlomislić 

voditeljica Galerije Vladimir Bužančić 
Akademija-Art.net