I Liječnička komora traži Josipovićevu ispriku zbog izrugivanja

josipovic i

Nakon Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), danas je i Hrvatska liječnička komora zatražila da se predsjednik Republike Ivo Josipović ispriča liječnicima zbog izjave kako prihvaća poziv protukandidata Milana Kujundžića da mu dođe na besplatan liječnički pregled u bolnicu, ali se nada da pritom “neće morati donijeti kuvertu”.

U priopćenju Komore navodi se da liječnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao, a predsjednika Josipovića pozivaju, ako ima saznanja o koruptivnim radnjama, da ih prijavi nadležnim institucijama.

Predsjednik Liječničke komore Hrvoje Minigo u reakciji na nedavne izjave predsjednika Josipovića i protukandidata Milana Kujundžića navodi da su u Komori neugodno iznenađeni njihovom retorikom u međusobnom političkom obračunu, a posebice time što Josipović važnu i poštenu profesiju, kao što je liječnička, proglašava korumpiranom.

Josipovića pozivaju da prijavi koruptivne radnje ako o njima ima saznanja, u suprotnom ga mole da se suzdrži od paušalnih ocjena na račun liječnika te traže da se liječnicima ispriča zbog svojih izjava. Također, mole svojeg kolegu Kujundžića da u svojim istupima brani čast i ugled svoje profesije, te da ju ne koristi za obračune s protukandidatima.

Josipovićevu javnu ispriku liječnicima jučer su zatražili HUBOL i KoHOM, ocjenjujući da je hrvatske liječnike prikazao kao nemoralne osobe ovisne o mitu, narušio njihovo dostojanstvo i povrijedio ugled liječničkog zvanja. (foto: predsjednik.hr, Hina)