Skip to content

I Bandić želi preuzeti Imunološki zavod: Uložio bih 10 do 15 milijuna eura

cjepivo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u intervjuu s novinarem 24 sata najavio je da će grad Zagreb, dobije li podršku Vlade, preuzeti Imunološki zavod. Gradonačelnik je kazao kako se nikako ne smije dopustiti da dođe do stečaja zavoda i otpuštanja više od 200 zaposlenika, te će učiniti sve kako bi Imunološki zavod b’proradio boljim plućima’.

U Zavod, naime, Bandić namjerava uložiti 10 do 15 milijuna eura kako bi postao visoko profitabilna tvrtka.

Bandić se osvrnuo i na pomalo kontraverznu odluku o kampu HNS-a na zagrečkim Sveticama. Rekao je kako nema straha da sportaši rekreativci ostanu bez svog omiljenog mjesta za vježbanje, no da će se tenisačima ponuditi alternativna lokacija kod Kraša. Brojnim kritičarima izgradnje kampa Bandić je poručio da je to njihovo legitimno pravo, da odluka je, ovako i onako, već donesena. Dodao je kako će se boriti za to da nacionalni stadion bude na Maksimiru.

Upitan o navodom sastajanju s Radimirom Čačićem, gradonačelnik je odgovorio kako je to njegova osobna stvar, te da ne namjerava medije obavještavati s kim se i kada sastaje na kavama.

Čačiću je tek poželio brz izlazak iz zatvora, jer mu je to najvažnija, a za sve ostalo ima vremena.

– Ako se gospodin Čačić javi za kavu kada dođe na vikend u Zagreb ja ću se rado odazvati, rekao je gradonačelnik, te je otkrio i da se ovaj tjedan sastao s još dva predsjednika parlamentarnih stranaka.

Također je i rekao kako bi bio dobar premijer jer je svoj kvalitetan rad pokazao u Zagrebu, od kojeg je, kaže, stvorio istinsku europsku metropolu, a isto bi učinio i s ostatkom zemlje.

Reforme u gradskoj upravi i Holdingu se nastavljao, najavio je gradonačelnik. Nakon što je riješio višak zaposlenika u Zagrebačkom sportskom savezu, to će napraviti i s 221 djelatnikom Uprave Holdinga koju su preko telefona dobili posao. (Dalje)