Hvala vam što ste izrazili poštovanje Zvonku imenovanjem ulice

julienneZvonkoBuscZapresic

julienneZvonkoBuscZapresic

Zvonko je zaslužio ulicu u Hrvatskoj i u Posedarju jer je Hrvatskoj dao sve što je imao. Bio je veliki idealist i proveo je pola života u zatvoru u ime hrvatske slobode. Do kraja je bio dosljedan i ne smijemo nikad zaboraviti ljude koji su se žrtvovali za svoje ideale i za svoju domovinu. Neki će u Hrvatskoj imati mišljenje da nije zaslužio ulicu, ali živimo u demokraciji i ljudi u Posedarju su odlučili daju je Zvonko zaslužio.

No, nitko ne može poreći da nije bio hrvatski domoljub i da nije bio borac za slobodu.

Ovim je riječima Julienne Julie Bušić prokomentirala imenovanje Ulice Zvonka Bušića Taika u Posedarju kod Zadra.

Julie Bušić otkrila je spomen ploču zajedno s hrvatskim košarkaškim reprezentativcem Stojkom Vrankovićem i načelnikom općine Posedarje Ivicom Zurkom, a na skupu je posebno emotivno govorila sestra Zvonka Bušića, Zdravka Bušić.

– Ovo je za mene jako emotivan dan. Hvala vam što ste izrazili poštovanje Zvonku imenovanjem ulice. Zvonko je bio odlučan i hrabar u trenutcima kada se činilo da nema nade. U ono vrijeme 1976. godine boriti se za Hrvatsku je bila velika hrabrost i to je učinio iako je znao koju će to žrtvu donijeti njemu i njegovima – rekla je Zdravka Bušić ističući da i u oslobađanju Hrvatske nije bilo junaka poput Zvonka Bušića da ne bi imali slobodnu hrvatsku državu.

Na skupu je naglašeno da je Zvonko Bušić bio veliki borac za hrvatsku državu i slobodu, da nije bio terorist nego da je njegova akcija bila motivirana domoljubljem. Naglašeno je da je imenovanje ulice Zvonka Bušića Taika na Dan hrvatskih mučenika jasan stav o Zvonku Bušiću. (Foto: Stjepan Katić, Vecernji.hr)