HSS: Stavite Vargu pod kontrolu ili ga smijenite

340ae1c9b1

340ae1c9b1

Hrvatska seljačka stranka poslala je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem mu poručuju da smijeni ministra zdravlja Sinišu Vargu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Ministra Vargu od dolaska u Ministarstvo zdravlja prate afere. Dok je bio u HZZO-u nije uočavao goruće probleme u sustavu zdravstvenog osiguranja, ali je odmah uočio da je soba za sastanke neadekvatna za tiskovne konferencije. Onda dolazi vrijeme skijanja. Zbog „neznanja stručnih službi” ministar odlazi na državni račun na skijanje. Premda se za skijanje moglo smoći i od honorara za navodno nikad obavljene poslove u KB „Dubrava” gdje je navodno za zubarske usluge ministar uredno honoriran cijelo vrijeme rada u Ministarstvu zdravlja.

Kako se olako javni novac dijeli najbolje se vidi iz donacije Udruzi kojoj je ministar Varga svojedobno bio čelnik, a kasnije ostao član.

Zbog ministra koji srlja iz afere u aferu (za jednu je očigledno i kažnjen) pozivamo moralnog predsjednika Vlade Milanovića da i on kazni ministra i to na način da razriješi nemoralnog ministra Vragu kako bi i dalje mogao pričati o ”moralnoj Vladi”. ‘ Foto: G. Žućko/PIXSELL