HSP: puna potpora Đuri Glogoškom i prosvjedu branitelja

Donosimo priopćenje HSP-a u kojem daju potporu braniteljskom prosvjedu te podršku Đuri Glogoškom u napadima premijera i ministra branitelja:

Daniel SrbKada se napada jedan stopostotni invalid Domovonskog rata, napadaju se svi časni branitelji. Kada se vrijeđa jedan branitelj stopostotni invalid Domovinskog rata vrijeđaju se svi časni branitelji. Kada se gazi dostojanstvo jednog stopostotnog invalida Domovinskog rata gazi se dostojanstvo svih svih časnih branitelja Domovinskog rata.

Zloupotrebljavati moć koja proizilazi iz poziciije premijera i u preizborne svrhe napadati predstavnika branitelja koji je najteži stradalnik domovinskog rata i pri tome krši „džentlmenski dogovor” dovoljno govori i pokazuje hrvatskoj javnosti koliko vrijedi riječ hrvatskog premijera.

Kada ministar Matić bez imalo srama pred predstavnicima medijia „vadi utrobu” jednom stopostotnom invalidu Domovinskog rata, onda to isto čini svim časnim braniteljima. I to na način kao da je Đuro Glogoški sitni lopov koji uzima nešto što mu ne pripada, a ne heroj domovinskog rata koji svoja prava ostvaruje temeljem Zakona o pravima branitelja iz Domovinskog rata.

Još jedanputa ponavljamo. Hrvatska stranka prava daje punu potporu prosvjedu stopostotnih invalida, s posebnim naglaskom na potporu predsjedniku Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuri Glogoškom u trenutnim napadima na njega.

Dajemo punu potporu njihovim zahtjevima za ostavkama ministra Matića i njegove ekipe. Pridružujemo se zahtjevima da Domovinski rat postane ustavna kategorija. Tražimo od svih državnih i jvanih službenika da poštuju ranije donešenu Deklaraciju o Domovinskom ratu.

Također pozivamo sve članove Hrvatske stranke prava da pruže maksimalnu logističku potporu braniteljima koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Daniel Srb, predsjednik

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell