HSP: Koliko zastupnika manjina, toliko zastupnika dijaspore!

FAH-Daniel-Srb

Inicijativa Oraha Mirele Holy da nacionalne manjine imaju 4 zastupnika u Hrvatskom saboru bi da je predložena od HSP-a bila dočekana na nož od strane režimskih medija i anacionalnih elemenata u hrvatskim vlastima – rekao je danas na konferenciji za medije u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb

FAH-Daniel-Srb

Koncept koji predlaže Orah je jako opasan jer prikriveno promiče ideju građanske države a znamo da je Ustavom Hrvatska definirana kao nacionalna država što treba biti i dalje. Hrvatska stranka prava stoji na stajalištu da se kod promjena Ustava ova materija mora regulirati na način da broj zastupnika dijaspore mora biti identičan broju zastupnika nacionalnih manjina i na taj način se mora napraviti balans odnosa – zaključio je Srb

Pitanje koje je u hrvatskoj javnosti prošlo nezamijećeno uz časne izuzetke, pitanje koje je prvi puta postavljeno hrvatskim europarlamentarcima pod braniteljskim šatorom u Zagrebu a tiče nebrige i propusta naših europarmentaraca za propise koji se donose u EU a imaju utjecaja na život u Hrvatskoj, treba ponavljati svaki dan..

Naime, donešen je “Operativni program za područje konkurentnosti i kohezije 2014. – 2020. godina” u kojem se Domovinski rat izrijekom naziva “građanskim ratom”, “sukobom u regionu” i otvara mogućnost da u nekim varijantama Hrvatska financira i plaća terorističke pobunjenike iz Domovinskog rata – obrazložio je Srb i dodao da nema tih novaca za koje se mogu prodati hrvatske svetinje.

Ako moramo birati između novaca iz EU i proglašenja Domovinskog rata “građanskim ratom” svakako biramo Domovinskiu rat. Ne možemo dozvoliti da se prikriva ovaj nerad europarlamentaraca, a Hrvati moraju znati za svaki papir i propis za koji su “naši” zastupnici digli ruke ili stavili potpis.

Ovo je još jedan dokaz da smo u EU poslali krive ljude kojima je uz svu silu asistenata lijeno pročitati dokumente za koje dižu ruke a imaju itekako velikog utjecaja na život u Hrvatskoj.

Srb je još dodao da je HSP na ovakve i slične situacije jedini upozoravao još u vrijeme pregovora o ulasku u EU i protivio se ulasku Republike Hrvatske u EU. (Foto: FAH)