Hrvatska u Puli rutinski svladala Ciprane

hrv cip

Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je u novi kvalifikacijski ciklus i to prvim prijateljskim susretom prije kvalifikacijskog dvoboja s Maltom. Ciprani su lako svladani u Puli s 2:0 golovima Marija Mandžukića

Dosta novosti ponudio je Niko Kovač u susretu protiv Cipra, niz novih lica od kojih su neki donijeli svježinu i potpuno opravdali poziv. Posebno dobro i angažirano odigrali su Andrej Kramarić i Alen Halilović. Kramarić je bio asistent kod pogotka, otkrivao se i tražio loptu dok je Halilović bio rastrčan, također je tražio loptu i uz veliku želju ponekad je ipak malo pretjerao i mogao pronaći suigrača u boljoj poziciji. Unatoč tome bio je vrlo dobar.

Hrvatska je od početka bila bolji i opasniji protivnik, a do prve prave prilike došla je u 12. minuti. Sjajnu akciju započeo je Mario Mandžukić odličnim dodavanjem prema Kramariću, ovaj je na drugoj vratnici ugledao Marcela Brozovića koji puca glavom, ali loptu zaustavlja greda.

Pet minuta kasnije Hrvatska dolazi do vodstva. Ovaj put Luka Modrić je lijepom loptom poslužio Kramarića koji ponovno bježi Cipranima i asistira u sredinu Mandžukiću, a ovaj je imao lagan posao poslati loptu u praznu mrežu.

Do kraja prvog poluvremena pokušavali su Halilović, Kramarić i Brozović, no promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu, Hrvatska je i dalje kontrolirala igru i dominirala, a na drugi pogodak čekalo se do 58. minute.

Ovaj put najveći dio posla odradio je Mateo Kovačić. Veznjak Intera ušao je u 16 metara, vrlo dobro pucao, no vratar Kissas uspio je lagano skrenuti loptu, ali na nesreću točno do Mandžukića koji iz blizine šalje loptu u mrežu.

Uslijedile su brojne izmjene, Hrvatska je i dalje sporadično prijetila, međutim veliku priliku imali su i Ciprani. Dogodilo se to u samoj završnici kada je u 85. minuti Christofi glavom pucao sa šest-sedam metara, no ravno u Subašića.

U 90. minuti još jednom se zatresao okvir ciparskog gola, ovaj put iz gužve s pet metara pucao je Marko Pjaca no njegov udarac preko glave nije završio u mreži.

Izbornik Niko Kovač ima razloga za zadovoljstvo, dio novaka i debitanata pokazao je da se na njih može računati, a reprezentacija je u globalu pokazala da je spremna za Maltu i početak kvalifikacija.

{youtube}_4C220anzz0|500|400|0{/youtube}

{youtube}HiLzY6A0wKs|500|400|0{/youtube}

(hrsport.net, Goran Sebelic/CROPIX)