Hrvatska ide u Nizozemsku u Davis Cupu

Hrvatska muška teniska Davis Cup reprezentacija povratak u Svjetsku skupinu pokušat će izboriti na gostovanju protiv Nizozemske, odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu kvalfikacija za ulazak u elitnu skupinu najjačeg momčadskog teniskog natjecanja održanom u Londonu. Susret između Nizozemske i Hrvatske igrat će se od 12. do 14. rujna

cilic

Hrvatska je prošle godine ispala iz Svjetske skupine nakon što je u 1. kolu izgubila od Italije, a potom u kvalifikacijama za ostanak i od Velike Britanije.

Za povratak među 16 najboljih reprezentacija u Davis Cupu naši tenisači ove godine moraju ostvariti dvije pobjede, prvi zadatak uspješno su obavili prošlog vikenda kada su kao gosti svladali Poljsku sa 3-1.

Hrvatska i Nizozemska se dosada nisu sastajale u Davis Cupu. Najbolji nizozemski tenisači su Robina Haase i Igor Sijsling, 47. i 55. na svijetu.

Poraz Karlovića

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Houstonu, njega je u dvoboju 1. kola za samo 55 minuta sa 6-1, 6-4 svladao Amerikanac Jack Sock.
Karloviću je prijetio i uvjerljiviji poraz jer je Sock vodio sa 6-1, 5-1 prije no što je naš igrač osvojio tri gema zaredom, ali do potpunog povratka u meč nije stigao.

Bio je ovo treći međusobni susret Karlovića i Socka, te prva pobjeda Amerikanca. Ove godine ovo im je bio već drugi susret, prije dva mjeseca u Memphisu Karlović je bio uspješniji nakon tri seta.

Inače, Karlović je prije sedam godina upravo u Houstonu osvojio svoj prvi ATP turnir. (Hina)