Holy izbacila 1800 ljudi iz ORaH-a

Svi koji nisu nadopunili podatke, predali motivacijsko pismo, ispunili upitnik ili nisu platili članarinu bez obrazloženja u jednom potezu obrisani su iz članstva ORaH-a

holy

Otkako je osnovala stranku, mnogi su se šalili na račun imena, no predsjednica Mirela Holy pokazala je koliko je njen ORaH tvrd.

– Iz registra članova tijekom ljeta izbrisali smo 1800 članova. Nekolicina je sama otišla, no mnogo veći broj je izbrisan jer se nisu javljali na naše pozive da nadopune svoje podatke – pojasnila je Holy zbog čega je članstvo s gotovo 5000 smanjila na 3100.

– Osim standardnih informacija, tražimo od članova da napišu motivacijsko pismo i upitnik na temelju kojih ih usmjeravamo na aktivnosti koje ih zanimaju. Oni koje više puta podsjetimo na tu obavezu, a ne reagiraju, smatramo da nisu zainteresirani te ih brišemo – rekla je Holy.

Oni koji nemaju 20 kuna za članarinu jer su nezaposleni ili im je puno dati zbog loših primanja ORaH oslobađa te obveze, no i o tome trebaju obavijestiti stranku.

– Zbog brisanja iz stranke pobunilo se nekoliko članova te su naknadno platili članarinu – dodala je Holy.

U nedjelju se održavaju prvi unutarstranački izbori. Na njima će se oko 2000 članova kandidirati za razne vodeće pozicije u ORaH-u. (Foto: Goran Mehkek/CROPIX, 24sata)