Grčka i Japan odigrali najjlošiji susret Svjetskog prvenstva

japan grcka
Japan se prvi plasirao na ovo prvenstvo, konstantno su među tri najjače momčadi Azije i kao da su naišli na neku blokadu. Protiv Obale Bjelokosti pokazali su mnogo više i bili su blagi favoriti u ovoj utakmici koja im je “život” značila. Nije im čak pomoglo ni što su skoro sat vremena igrali s igračem više, to su tek počeli iskorištavati pomalo dvadesetak minuta prije kraja.

japan grcka

Grčka igra pak nimalo ne čudi, posljednjih deset godina igraju na isti način, samo što više nemaju znalce u sredini, ali i ni egzekutore u napadu, bez obzira što su igrali s čak tri napadača. Karagounis i Samaras su ipak prestari, a najbolji igrač Mitroglou im se ozlijedio već nakon pola sata igre. Uz to je kapetan Katsouranis dobio dva nepotrebna žuta, koje je sudac Joel Antonio Aguilar Chicas iz Salvadora opravdano pokazao, i od 37. minute Grci su bili u matu, igrač manje i dvije izmjene obavljene.

Očekivalo se da će Japan učiniti nešto, ali osim posjeda lopte bili su to većinom jalovi pokušaji, nije se moglo vidjeti da imaju igrača više. Čudi ta bezidejnost, ipak ih vodi sjajni strateg Alberto Zaccheroni. Na kraju čak mogu biti sretni što nisu izgubili jer je osakaćena Grčka prijetila s vremena na vrijeme, bez obzira što nisu mogli spojiti nekoliko dodavanja u nizu. Naime, nakon 16 minuta imali su ih samo 26, 106 manje od Japana.

Najopasniji su bili iz kornera, koje su dobivali na kapaljku, pa tako pamtimo priliku Gekasa u drugom dijelu, što je najbolja prilika uz onu Torosidisa s kraja prvog dijela. Kao što je vidljivo, nema previše prilika koju bi trebalo izdvojiti s japanske strane. Najbolja je bila kad je Okuba s par metara prebacio gol iako je sve bilo prazno ispred njega, kao i par minuta kasnije Uchida s pet metara također pored gola iz izgledne prilike. (bbc.com, Vecernji.hr)