Skip to content

Glenn Close uskoro u drami “Duchess”

Duchess

Redatelj i scenarist Arie Posin, nedavno je predstavio film “The Face of Love” na kojem je surađivao s fantastičnim glumačkim trijom, Edom Harrisom, Robinom Williamsom i Annette Bening

Činjenica je kako su svi ti glumci u najboljim godinama, u rasponu od 55 do 65, a tim odabirom, koji očigledno funkcionira, Posin se poveo i u novom filmu koji priprema.

Radi se o projektu pod nazivom “Duchess”, temeljenom prema istinitim događajima, u kojem je u centru, ponovno sredovječna žena, a koju će tumačiti sjajna Glenn Close. Mnogi navode kako je ‘starost’ u Hollywoodu itekako postala trend među angažmanima glumaca, nikako mana, a uz to je ujedno pozitivno vidjeti i kako se za tim povode i mladi redatelji, poput spomenutog Posina.

Naime, Close će u drami “Duchess” utjeloviti Annu Anderson, koja odluči preuzeti ime i identitet te postane Anastasia, i to ni manje ni više nego ruska vojvotkinja, inače najmlađa kći Tsara Nicholasa II. i Alexandre, za koju se dugo vremena pričalo kako je 1918. godine (nije) ubijena zajedno sa cijelom svojom obitelji. Iako je Anna razotkrivena kao varalica, cijela priča kasnije je prerasla u pravu misteriju. No, u filmu ćemo zapravo vidjeti Annine posljednje dane kada se preseli 1960-ih godina u SAD gdje se uda za profesora povijesti, Jacka Manahana, mlađeg od nje 20 godina. Cijela priča se zakomplicira kada Anna završi u ustanovi za mentalno oboljele osobe nakon čega njih dvoje odluče pobjeći, kada nekoliko dana provedu vozikajući se zajedno po Virginiji.

Scenarij bi zajedno trebali odraditi sam redatelj Posin i Nicholas Kazan, koji je inače bio iznimno popularan scenarist u periodu kasnih 80-ih i 90-ih godina, a radio je na “Reversal of Fortune” i “At Close Range”.

Inače, Close je već surađivala s Posinom 2005. godine na crnohumornoj komediji “The Chumscrubber”. Isto tako glumila je i u seriji “Damages”, a gledat ćemo ju uskoro i u doku-drami “Low Down”, filmu “Anesthesia”, kao i u “Guardians of the Galaxy” što mogi već sada opisuju njezinim najboljim angažmanom desetljeća. (Foto: Chekyang.com, MojTv.hr)

See also  "Gates" vs. "Jobs"