Glavni odbor SDP-a sastat će se u rujnu

Nada Falout 3
Predsjedništvo SDP-a dogovorilo je danas da će se Glavni odbor stranke sastati u prvom tjednu rujna, rekao je novinarima potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, nakon sjednice Predsjedništva koja je trajala kraće od jednoga sata.

Iako je osobno u više navrata inzistirao da bi se Glavni odbor trebao sastati što prije, kako bi potvrdio da je Ivo Josipović SDP-ov kandidat za predsjednika RH, ali i razgovarao o niskom rejtingu stranke i vlade Zorana Milanovića te o gubitku izbora u Vukovaru i drugim lokalnim sredinama, Komadina je nakon sjednice kazao kako se o tome nije govorilo.

“Ovo sve o čemu me pitate su stvari prošlosti, sve se to dogodilo”, kazao je Komadina. Potvrdio je tek da je nezadovoljan odlukom da se Glavni odbor sastane tek najesen.

“Glavni odbor trebalo je sazvati ranije, jer je on po Statutu tijelo koje utvrđuje potporu predsjedničkom kandidatu. Druga su stvar preferencije svakog od nas, ako pitate bilo kojeg SDP-ovca, to je Ivo Josipović, ali o tome odluku mora donijeti stranačko tijelo”, rekao je.

Na pitanje ima li SDP plan kako popraviti rejting, odgovorio je kako taj rejting najbolje mogu popraviti svi na svom području odgovornosti.

“Ljude ne interesira što se događa u SDP-u. Zanima ih da bolje žive, da Vlada daje rezultate, u našoj županiji da ja napravim nešto kao župan i više i bolje, tako u Gradu Rijeci, tako u Splitu, treba se uhvatiti posla, a politike će biti, politika je čimbenik tog posla”, rekao je Komadina.

Nada Falout 3
Nada Falout