Glavašu je potpora iz domovine ‘napunila akumulatore’

Branimir Glavaš u nedjelju navečer je stigao u Hrvatsku. U Osijek je stigao oko 20:30 sati gdje se na Trgu slobode žestokim govorom obrušio na aktualnu vlast pruživši potporu braniteljima iz Savske te generalu Željku Sačiću, protiv kojega je podignuta optužnica za ratni zločin

glavas

Branimir Glavaš u 20:30 došao je na osječki Trg slobode gdje ga je čekalo oko 2.000 ljudi.

Nešto prije 20 sati započeo je veliki koncert na kojem su nastupali Miroslav Škoro, Nate Bulić, Šima Jovanovac te Šokci i Štef. Prije Glavaševog obraćanja okupljenima na pozornicu je došao Miroslav Škoro i zapjevao pjesmu ‘Sude mi’.

“Ostavio sam iza sebe državu i koliko toliko složan narod kad sam otišao u egzil. A gdje smo danas? Danas je Hrvatska podijeljenija nego ikada”, kazao je Glavaš, čiji je govor prekidan uzivicma “Branimire, Branimire” i “U boj, u boj, za narod svoj!”.

“Danas se suočavamo s velikim podjelama, koje dolaze s lijeve i desne strane, ne okrivljujem nikog, nego upirem prstom i u jedne i druge za odgovornost”, dodao je. U prvom redu uz Glavaša nalaze se Glogoški i Klemm, vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj koji su, dakako, dobili Glavaševu podršku.

“Dajemo u potpunosti potporu braniteljima u Savskoj. Dajemo im potporu, ne zato što traže materijalna prava, nego minimum poštovanja od vlade koja mora poštovati žrtvu hrvatskih branitelja. Ako to ne mogu, uistinu je vrijeme da odu s vlasti i prepuste je onima koji ce poštivati žrtvu hrvatskih branitelja. Treba reći ne progonu hrvatskih branitelja, nikada u povijesti pobjednička vojska nije sudila svojim herojima”, dodaje.

“Ne smijemo dozvoliti podjelu među hrvatskim braniteljima, bili pripadnici Hrvatske vojske ili HVO-a jer i branitelji iz Herceg Bosne su u velikom postotku branili Hrvatsku. Tuđman je jasno govorio o jedinstvu hrvatskog naroda, bez obzira na to žive li u Hrvatskoj ili u susjednoj suverenoj državi”, dodao je.

Podršku je Glavaš dao i Željku Sačiću, optuženom za zločine u Gruborima. ‘Ako treba podići ćemo šator i ispred DORH-a’, rekao je.

Glavaš se obrušio na aktualnu Vladu. “Oni nisu zaštitnici narodnih hrvatskih interesa, oni su sluge međunarodnih silnica Bruxellesa, sluge Washingtona, ne želimo one koji nisu žrtvovali mali prst za hrvatsku slobodu”, kazao je.

“Ratna pobjeda u Osijeku je čista kao suza. Ne saginjite kičmu ni pred kojom vlašću”, vikao je Glavaš s pozornice. Dodao je kako mu je podrška koju je imao dala snage da ‘napuni akumulatore’. Izvor: Emica Elvedji / CROPIX, N1