Giovanni Jakovac nastupa na festivalu “Zlatne note” 2014

Giovanni1

Na festivalu zabavne glazbe “Zlatne note” 2014 Giovanni Jakovac predstaviti će se publici s novom pjesmom “Apokalipsa”

Glazba i aranžman djelo je Dalibora Hercega, hrvatske stihove potpisuje Giovanni, dok engleske stihove napisao je Dru Vocals, koji ujedno gostuje na samoj pjesmi sa zanimljivim rap dionicama. “Apokalipsa” biti će četrnaesti festivalski nastup Giovannija Jakovca s kojim će pokušati opravdati dosadašnjih osvojenih deset festivalskih nagrada tokom svoje četverogodišnje festivalske karijere. Vizualni identitet zanimljivog vokalnog scenskog nastupa potpisuje multimedijalna umjetnica Tajči Čekada. Performans, odnosno festivlaski nastup, uključivati će nekoliko Giovannijevih vizualnih transformacija uz posebnu gošću. “Apokalipsa” najavljuje izlazak “Kolekcije”; riječ je multimedijalnom izdanju od tri djela koji sadrži kompletan glazbeni, te vizualni opus njegove dosadašnje karijere.

U Giovannijevom glazbenom filmu i životnom mjuziklu kojeg živi, dominantan je i posebno izrazit osobni scenski identitet koji možemo komentirati na razne načine, a apsolutno je prihvatljiv, jer nadasve čini ovog talenta posebnim i umjetnički zanimljivim. Njegovi vidici dosežu ono arealno što upravo i predstavlja njegova svaka kreacija. Boja vokala je u simbiozi s njegovom osobnom pojavom i držanjem što izrazito potvrđuje njegov talent.

U zadnje vrijeme najviše se posvećuje glazbi, a kao rezultat toga nastala je pjesma “Ispod neba boje ludila” koja je javnosti predstavljena prije šest godina, a nalazila se na natječaju „Police Mousique” koji organizira hrvatski distributer robne marke „Police”.

{youtube}UHoboa8N8bQ|500|400|0{/youtube}

Nakon prve pjesme uslijedilo je još nekoliko pjesama, od kojih bismo izdvojili pjesmu “Život” koja je predstavljena na festivalu “Darfest” 2010.

Na Darfestu 2011. nastupa s pjesmom “Simbol”, te osvaja nagradu za najbolji scenski nastup, a nakon dva mjeseca na ” Zadarfestu” 2011. godine također osvaja nagradu za scenski nastup za pjesmu „Naša ljubav”.

2012. godinu započinje s novim singlom “Nauči me” s kojim se predstavio na festivalu zabavne glazbe “Zlatna ruža” 2012. gdje je osvojio nagradu za najbolji scenski nastup. Nastup na festivalu “Darfest” 2012. s pjesmom “Udisaj majske kiše” donio je još jednu nagradu za najbolji scenski nastup. Giovanni se predstavio i nastupom na međunarodnom “Marco Polo festivalu” 2012. s pjesmom “Most Uzdaha” gdje je isto osvojio nagradu za najbolji scenski nastup. U listopadu na festivalu “Vaga” 2012. predstavio se s pjesmom “Ne bacam pred vas bisere”.

U svibnju 2013. godine s pjesmom “Otkrit ću ti što se krije ispod haljine” na festivalu zabavne glazbe “Darfest” 2013. osvaja svoju šestu nagradu za najbolji scenski nastup.
U kolovozu 2013. godine nastupa na festivalu “Zlatna ruža” 2013. gdje osvaja svoju sedmu festivalsku nagradu,, nagradu za najbolju interpretaciju s pjesmom “Milano”.
U prosincu 2013. godine osvaja svoju osmu festivalsku nagradu, nagradu za najbolji scenski nastup na festivalu “Zlatne note” 2013.
U lipnju 2014. osvaja nagrada za prvo mjesto po glasovima publike na godišnjoj top listi emisije čakavske glazbene scene “Ča skalica”
U srpnju 2014. osvaja nagradu za najbolji scenski nastup na XIX. međunarodnom Marko Polo Festivalu s pjesmom “Sakrij me od sebe”.
U rujnu 2014. osvaja nagradu za najbolji scenski nastup na festivalu “Zlatna ruža” 2014 s pjesmom “Gram bižuterije”.

Uz svoje pjesme gradi vizualni identitet za koji se može reći da je, u najmanju ruku, drugačiji i da izaziva pozornost. Svaki je nastup pomno osmišljen i dugo pripreman jer gledateljima želi pružiti uvijek nešto novo i zanimljivo.

Giovanni2

Festivali:

“Darfest” 2010. – “Život”
“Darfest” 2011. – “Simbol”- Nagrada za najbolji scenski nastup
“Zadarfest” 2011. – “Naša ljubav”- Nagrada za najbolji scenski nastup
“Darfest” 2012 – “Udisaj majske kiše”- Nagrada za najbolji scenski nastup
“Marco Polo Fest” 2012 – “Most Uzdaha”- Nagrada za najbolji scenski nastup
“Zlatna ruža” 2012 – “Nauči me” – Nagrada za najbolji scenski nastup
“Vaga” 2012- “Ne bacam pred vas bisere”
“Darfest” 2013- “Otkrit ću ti što se krije ispod haljine” – Nagrada za najbolji scenski nastup
“Zlatna ruža” 2013- “Milano” – Nagrada za najbolju interpretaciju
“Zlatne note” 2013- “Ne zovi me Ivane” – Nagrada za najbolji scenski nastup
“Darfest” 2014 – “Altroke”
“Marco Polo Fest” 2014 – “Sakrij me od sebe” – Nagrada za najbolji scenski nastup
“Zlatna ruža” 2014 – “Gram bižuterije” – Nagrada za najbolji scenski nastup

Performansi:

2011. – performans “Novigradska večera”, autor performansa: Damir Čargonja, restoran “Skalinada”, Novigrad
2011. – performans “Ispod neba boje ludila”, gost: Indigo, “K.U.N.S. Galerija OK”, Rijeka
2011. – performans “Nezelen Božić”, autor performansa: Josip Kovač, Korzo, izlog trgovine “Torbica”, Rijeka
2013. – performans “Otkrit’ ću ti što se krije ispod haljine”, autor performansa: Giovanni Jakovac, Muzej Grada Crikvenice, Crikvenica
2014. – performans “Ne zovi me “Ivane””, autor performansa: Giovanni Jakovac, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka

Modne revije:

2007. – modna revija frizura “Idemo na Špicu”, u suradnji s dizajnericom Danielom Miškulin, te frizerskim salonom “In style”, cafe bar “Špica”, Crikvenica
2007. – modna revija frizura”Avangard” – Hotel “International,” Crikvenica
2008. – modna revija frizura u suradnji s Klubom frizera Rijeka, i dizajnerima Danielom Miškulin, Ivanom Božićem, te Martinom Obradović, “Hemingway bar”, Rijeka
2008.- modna revija frizura “Za ljubav”, u suradnji s Danielom Miškulin i Ivanom Božićem, “Buddha Bar”, Rijeka

Glazbena izdanja:

2011. – EP “Ispod neba boje ludila”
2013.- singl “Udisaj majske kiše”, “Pearlica World”
2013. – CD i DVD “Ne slušaj što ljudi o meni govore”
2014. – CD kompilacija “Najveći uspjesi”

Dokumentarni filmovi:
2013.- “Giovanni Jakovac- O rodu preko umjetnosti”, autorica dokumentarnog filma Tatjana Udović

Izložbe:
2013. – “Piši mi” , “Muzej Grada Crikvenice” u suradnji sa “Art Filmom” i Zoranom Ventinom

Priznanja i ostale nagrade:
2014. – nagrada za nagradu za prvo mjesto po glasovima publike na godišnjoj top listi emisije čakavske glazbene scene “Ča skalica”