Galerija Sunce: Snježana Šebalj

Sample Image
U prepunoj Galeriji "Sunce" otvorena prva samostalna izložba Snježane Šebalj pod nazivom "Dvoje je ljubav". O autoričinom radu je govorila likovna kritičarka i akademska slikarica Krešimira Gojanović. Izložbu je otvorio gosp. Josip Držaić, prof., ravnatelj organizacije URIHO u sklopu koje je Galerija "Sunce".

Pogledajte fotografije s otvorenja!

Pogledajte galeriju radova!

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Pogledajte galeriju radova!

Sample Image

Slikarski ciklus Snježane Šebalj ”Dvoje je ljubav” zaokuplja našu pažnju svježim koloritom, razigranim kompozicijama i ritmičnim odnosom figura muškarca i žene, koji se susreću u plesu, ponegdje na blagoj distanci, a ponegdje čvrsto prepleteni uranjaju u prostor slike građen u kubističkoj maniri, koji zaokružuje cjelovitost njihove interakcije.

Sample Image

Emocionalnost Snježaninog doživljaja dočarana je i snažnim, čistim bojama, a crtež ekspresionistički naglašen debljim linijama i grafizmima predstavlja osnovni kostur kompozicije. Ilustrativnost njezinog djela tako se ovdje pokazuje u svom najboljem obliku, sa stiliziranim figurama bez suvišnih detalja, ali sa jasnom porukom i skladnim odnosom boja, linija i ploha.

Sample Image

Na pojedinim slikama crvena pozadina vibrira strastvenim ritmovima plesača tanga, dok su mirnije plesne kompozicije više uronjene u blijedo žuti kolorit, ili su pak dramatično kontrastirane u crno – bijelom srazu dvaju plesača, čije dinamične kretnje ponekad podsjećaju i na borbu.

Sample Image

Tako njezini likovi u svom odnosu prolaze kroz različite faze, od susreta na vratima koji asocira na dolaske, kao i na rastanke, do mirne rezignacije u skrovitoj intimi nekog zaštićenog prostora ili kroz plesne korake valcera i tanga, kroz razdvojenost, ali i prepletene zagrljaje.

Sample Image

Istražujući na slikama zajedništvo svojih ljubavnika, Snježana nam tako otvara jedan čaroban svijet, unutar kojega uvijek iznova otkrivamo nova značenja i odnose, asocijacije na duboko mistično jedinstvo jednako kao i na uljuljkujući ritam svakodnevice, male radosti i kaprice jednog zemaljskog putovanja u dvoje, gdje se prolaznost i trajnost susreću u ritmu plesa.

Krešimira Gojanović, akad. slikarica

Sample Image

Snježana Šebalj je rođena 1963. godine u Sarajevu. Završila je birotehničku školu, smjer daktilografski. Slikarstvom se bavi niz godina. Završila je slikarski tečaj u likovnoj školi AMACIS kod prof. Aleksandra Forenbachera. Aktivni je član Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić i Akademije-Art. Izlagala je na skupnim izložbama: izložbe minijatura, godišnje izložbe ULS-a, radionica rakua, i kolonije URIHA-a. Zaposlena je u Dioni. d.d. kao trgovac. U zagrebačkoj galeriji SUNCE, 10. rujana ima samostalnu izložbu ulja na platnu velikih fomata pod nazivom „Dvoje je ljubav". Živi u Zaprešiću.

Adresa:
Snježana Šebalj
Ul. Ljudevita Gaja 60, 10290 Zaprešić

Sample Image

Skupne izložbe

2000. Izložba slika članova likovne sekcije „AMACIZ"  – Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu
2000. Izložba slika članova likovne sekcije „AMACIZ"-  predvorje Male dvorane Lisinski u Zagrebu
2006. 9.  Izložba minijatura u Vršilnici, Novi Dvori u Zaprešiću
2006.Godišnja izložba članova ULS-a, Galerija Matija Skurjeni u Zaprešiću
2007. „Pro Futura" – skupna izložba amatera, Istarska sabornica u Poreču
2007. 10. izložba minijatura  u Vršilnici, Novi Dvori u Zaprešiću
2007. 10. godišnja izložba ULS – Zaprešić, Galerija Matija Skurjeni u Zaprešiću
2008. Izložba radova likovne kolonije URIHO – Galerija Kristofor Stanković u Zagrebu
2008. 11. Izložba minijatura u Vršilnici, Novi Dvori u Zaprešiću
2008. 11. Godišnja izložba ULS-a, Muzej Matije Skurjeni u Zašprešiću

Impressum:
Izdavač: URIHO Zagreb

Za izdavača: Josip Držaić
Grafička priprema i tisak: URIHO Zagreb

Sample Image

Galerija SUNCE Zagreb, Zagreb, Av. Marina Držića 1

tel: 01 6184-200 / 113
Radno vrijeme: pon-pet od 10,00 do 16,00 srijedom do 17,00 sati
Subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan!