Gala večer plesa u Centru za kulturu Trešnjevka

BBI 4621

BBI 4621

U sklopu Gala večeri plesa na pozornicu CeKaTe-a u petak 19. prosinca, u 19:30 sati, stižu pobjednici TREPS festivala; izvrsne plesne grupe Step by Step, Transform, Modus, Teuta, Plesnu radionicu M i Pinokio, a koji će izvesti nagrađene koreografije klasičnog, modernog, urbanog i show plesnog izričaja. Gosti večeri su Divertimento – studio povijesnog plesa, plesni ansambl Kelkope, te prvak HNK Azamat Nabiullin u duetu sa Anom Pogorlić koji će izvesti Pas de deux F. Chopina iz baleta Chopiniana, koreografija prema M. Fokinu.

Pobjednici TREPS-a koji nastupaju na Gala večeri plesa sudjelovali su na 11. Susretima plesnih grupa, a na kojima je u travnju i svibnju ove godine izvedeno 140 koreografija. Više od 1000 plesača nastupilo je u četiri plesne kategorije: klasični ples, suvremeni ples, kategoriji step, društveni, jazz, show te kategoriji urbani (street dance) plesni izričaj.

Cilj Susreta prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni, te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće. Susreti svake godine postižu velik uspjeh, a priznanje im odaje i više od 100 prijavljenih plesnih grupa koje su i ove godine pokazale što znači voljeti ples