Foto Net natječaj "Motivi starog grada Buzeta" 

Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet organizira na svojim web stranicama foto natječaj pod nazivom "Motivi staroga grada Buzeta".

Natječaj je otvoren svim ljubiteljima fotografije (amaterima i profesionalcima). Šaljite fotografije s motivima staroga grada, njegovih vizura, zanimljivih detalja i svega drugoga što vam se u toj temi sviđa.

Foto natječaj će biti otvoren 07. travnja 2008. godine i trajat će do 01. rujna 2008. godine, i to na način da se: od 07.4.2008. do 01.8.2008. zaprimaju i objavljuju radovi (zaključno s 31. srpnja 2008. u 24.00 sata), od 01.8.2008. do 01.9.2008. zaprimaju i objavljuju glasovi posjetitelja Internet stranice organizatora (zaključno s 31. kolovoza 2008. u 24.00 sata), u ponedjeljak 1. rujna 2008. u 12.00 sati kada se objavljuju pobjednici.


Pravila foto natječaja

1. Organizator natječaja je POU "Augustin Vivoda" u Buzet. Natječaj traje od 07.4.2008. do 01.9.2008 godine.

2. Natječaj je namijenjen svim ljubiteljima fotografije, amaterima i profesionalnim fotografima. Tema natečaja je "Motivi starogra grada Buzeta" kroz koju je moguće predstaviti: stari grad, njegove vizure, zanimljive detalje i slično.

3. Natječaj je javan te je potrebno navesti ime i prezime, adresu, kontakt (telefon, e-mail adresu), naziv djela, kratki komentar i šifru pod kojom se prijavljuju fotografije. Za prijavu na natječaj važeće su autorske fotografije primljene elektronskom poštom na adresu fotonatjecaj@poubuzet.hr s podacima koji su ranije navedeni. Svi pristigli radovi koji zadovoljavaju tražene kriterije biti će objavljeni na Internet stranicama organizatora www.poubuzet.hr. Organizator si uzima pravo neobjavljivanja ne-autorskih fotografija (fotografije bez podataka o autoru) ili onih fotografija čiji sadržaj je neprimjeren. Za svaku poslanu prijavu natjecatelji će dobiti obavijest putem elektronske pošte o prijemu fotografije za natječaj.

4. Autori potvrđuju da je fotografija prijavljena za natječaj originalna te da je ona njihovo autorsko djelo. Organizator nema obavezu vraćanja materijala i zadržava pravo njihove objave u tiskanim i elektronskim medijima vezano za temu natječaja, te u svrhu propagandnih aktivnosti vezanih uz natječaj (npr. izložba radova), bez naknadnog odobrenja autora i bez plaćanja naknade. Na internet stranici organizatora uz fotografije neće biti navedeni ime i prezime autora, već samo naziv fotografije i šifra autora. Ostale osobne podatke organizator natječaja neće objavljivati.

5. Osobe direktno vezane uz organizaciju natječaja nemaju pravo sudjelovanja.

6. Svaki Autor može sudjelovati u Natječaju s najviše 5 fotografija. Fotografije se šalju u JPEG zapisu na adresu elektronske pošte fotonatjecaj@poubuzet.hr. Fotografije moraju biti u digitalnom zapisu veličine min. 1600 x 1200 pixela. Fotografije se zaprimaju i objavljuju od 07.04. do 31.07.2008. godine, do 24.00 sata.

7. Najbolje fotografije svojim će glasovima odabrati posjetitelji Internet stranice organizatora www.poubuzet.hr. Glasovanje za posjetitelje internet stranica organizatora bit će otvoreno od 01. kolovoza do 01. rujna 2008. godine, do 24.00 sata.

8. Organizator će po završetku natjecanja dodijeliti ove nagrade:
     1. nagrada: Digitalni fotoaparat Olympus (sponzor nagrade je FOTO STUDIO FESTIVAL Labin, Buzet)
     2. nagrada: Foto pisač (nagradu dodjeljuje POU "A. Vivoda" Buzet)
     3. nagrada: Memory stick 4 GB (nagradu dodjeljuje POU "A.Vivoda" Buzet)