Federer: Čilić je igrao zbilja dobro

federer

{youtube}lVf6TKzV1uU|500|400|0{/youtube}

Federer je pretrpio težak poraz u tri seta od najboljeg hrvatskog tenisača, koji mu je zatvorio vrata dolaska do 18. osvojenog Grand Slam turnira u životu. Na press konferenciji je priznao da nije izgubio niti zbog umora, niti zbog svoje očajne igre, već zato što je Marin jednostavno bio na previsokom nivou.

‘Ne možemo govoriti samo o serviranju, nego i o udaranju s osnovne linije. Igrao je zbilja dobro i znao sam da ovaj put preokret neće biti izvediv,’ priznao je Roger Federer koji je morao odgovoriti i na neugodno i nepotrebno pitanje smeta li mu gubiti od nekog tko je bio suspendiran zbog doping optužbi prošle godine:

‘Nemam s tim nikakvih problema. Siguran sam da nije napravio ništa krivo, ili barem ne namjerno. Je li to možda bilo glupo? Možda. Poznajem ga dovoljno dugo da mogu reći da nije osoba koja bi to napravila. Kad ga vidim, to mi uopće ne padne na pamet. Ne sjećam se točno koje su bile okolnosti, ali samo mi ga je žao što je to prošao. Nemam s tim problema.’

Čilić u finalu igra s još jednim igračem koji nikad nije osvojio Grand Slam turnir, Japancem Nishikorijem.

‘Nitko ne zna tko je favorit. To je zanimljiva situacija. Obojica su odigrali fenomenalan turnir. Zbilja ne znam tko će pobijediti,’ iskren je bio švicarski velikan, koji također tvrdi da neće završiti karijeru nesretan ako ne uspije osvojiti više niti jedan Grand Slam turnir, ali će to pokušati napraviti u 2015. godini. (Youtube, Tportal)

federer