Fašnička izložba maski u Galeriji grada Krapine (Foto!)

maske krapina 2014 4

Izložba maski u Krapini otvorena je u subotu 22. veljače i predstavila djela 105 umjetnika

Uz hrvatske umjetnike izlaže trideset i sedam slovenskih umjetnika te Elžebet Mezei iz Vojvodine. Na svečanom otvorenju, već četvrte izložbe maski, koja postaje tradicionalna, došao je pun autobus slovenskih umjetnika, uglavnom poznatih nam keramičara kao što su Danica Žbontar, Tomaž Pavčič, Lučka Šičarov, Nives Kraševec, Breda Podbevšek, Ljubica Zorko, Marja Prelovšek, Miljanka Šimšič i drugi, koji su se družili s hrvatskim kolegama među kojima su Ivančica Cvitić Znidarčić, Nadica Eichhorn, Željka Korbar, Nives Missoni, Maja Hajon, Đurđa Merle, Vanda Bilinski, Hanibal Salvaro, Karmen Ptičar, Višnja Markovinović, Valerija Jelčić i drugi.

foto-galerija 

Ukratko, bio je to jedan od najmasovnijih kolegijalnih susreta hrvatskih i slovenskih umjetnika, a koji je samo nastavak neprekinute suradnje koja teće još od svjetskih triennala male keramike u Zagrebu i posredstvom velikog broja međunarodnih izložaba keramike u Hrvatskoj zatim izložaba Ex-tempore u Piranu i Unicum u Ljubljani i Mariboru.

O izložbi su govorili voditeljica Galerije grada Krapine gospođa Vesna Kunštek, profesorica Ivančica Cvitić Znidarčić, ravnateljica POU Krapina gospođa Viktorija Krleža i gradonačelnik Krapine gospodin Zoran Gregurović, koji je izložbu otvorio.

Uz glazbeni sastav „Vinski brat”, iz Svetog Križa Začretje, solistički nastup tenora Miljenka Goluba, prigodan bife i preko sto fašnički maskiranih posjetitelja, upriličen je jedinstven susret pun ugođaja spontane kolegijalnosti i prijateljskih druženja. Sve je to zabilježeno i velikim brojem foto i video kamera, jer se prvenstveno radi i o jednoj vrlo zanimljivoj izložbi.

Hanibal Salvaro

maske krapina 2014 9