Skip to content

EU odbila komentirati sramotan razgovor Victorije Nuland

victoria-nuland

Europska unija odbila je u petak komentirati nediplomatsku izjavu na svoj račun zamjenice američkog državnog tajnika za Europu Victorije Nuland, prenose agencije

– Ne komentiramo navodne telefonske razgovore koji su procurili u javnost, kazala je glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton.

– EU želi pomoći ukrajinskom narodu u aktualnoj političkoj krizi, dodala je, odbijajući dati bilo kakve druge komentare, prenosi France Presse.

Victorija Nuland ispričala se u četvrtak Europskoj uniji zbog neumjesne izjave na njezin račun u vezi ukrajinske krize.

{youtube}CL_GShyGv3o|500|400|0{/youtube}

U snimci njezina telefonska razgovora objavljenom u četvrtak na YouTubeu pod nazivom “Puppets of Maidan”, Nuland je, među ostalim, opsovala EU.

Nuland je razgovarala s američkim veleposlanikom u Ukrajini Geoffreyjem Pyattom o suradnji s ukrajinskom oporbom. Nije poznato kada je razgovor održan.

– Mislim da Kličko ne bi trebao ući u vladu, kazala je.
– Mislim da to nije potrebno. To nije dobra ideja, dodala je.

Spomenula je i uključivanje UN-a u rješavanje krize u Kijevu.
– Mislim da bi bilo dobro da UN pomogne da se to riješi i znaš j… EU, kazala je, prenosi Reuters.

Glasnogovornica State Departmenta Jennifer Psaki nije zanijekala da je taj razgovor održan, ali ga nije željela komentirati. Uputila je kritiku ruskim vlastima što su napuhale slučaj prenijevši razgovor na Twitteru, ocijenivši da su “nisko pale”. (Youtube, Dalje)

See also  Dan Europe u posebnom ozračju