Elvis Berton na likovnom simpoziju u Slovačkoj

Brojna publika na otvorenju izložbe

Brojna publika na otvorenju izložbe

U Dunajskoj Stredi, gradu u jugozapadnoj Slovačkoj s pretežno mađarskim stanovništvom, od 05. do 20. rujna održan je Međunarodni likovni simpozij Golden Garden na kojem je sudjelovao i pazinski umjetnik Elvis Berton kao jedini hrvatski predstavnik

Simpozij je održan po četvrti put, a sudjelovalo je 16 umjetnika iz 8 zemalja: Njemačke, Austrije, Hrvatske, Francuske, Meksika, Irana, Mađarske i Slovačke. Umjetnici su tijekom dva tjedna stvarali i družili se u neobičnom okruženju – vrtu usred tvorničkog kompleksa čiji je vlasnik Istvan Pentek, ujedno i organizator simpozija uz slovačkog umjetnika Yurija Dolana. Berton je boravak u Slovačkoj, osim za rad na vlastitim umjetničkim projektima, iskoristio i za nastavak rada na zajedničkom ciklusu slika s bečkim kiparom i slikarom Rolfom Lavenom, s kojim je započeo suradnju prije nekoliko mjeseci na likovnom simpoziju u Francuskoj. Zajednički radovi Bertona i Lavena biti će predstavljeni iduće godine na izložbi u Pazinu. Za sudionike simpozija organizirani su i posjeti muzejima Mumok i Albertina u Beču te Mađarskoj nacionalnoj galeriji u Budimpešti, a završna zajednička izložba otvorena je pred brojnom publikom u Kortars Magyar galeriji u Dunajskoj Stredi, smještenoj u Vermesovoj vili, jednoj od rijetkih sačuvanih povijesnih zgrada u tom gradu. Izložba se može posjetiti do 03. listopada.

Dio postava izložbe

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na dvadesetak samostalnih i više od šezdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Austriji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Sloveniji… Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu.

Kortars Magyar Galeria

Radovi Elvisa Bertona

Rad na novim slikama