Osim diskvalifikacije Daniela Ricciarda, Veliku nagradu Australije obilježili su i tihi V6 motori, a među kritičirama novog zvuka sporta našao se i vlasnik komercijalnih prava Formule 1, Bernie Ecclestone

Formula-one

Odličan nastup domaćeg junaka Ricciarda napunio je tribine staze Albert Park, ali organizatori svejedno poručuju da su tihi motori oblik kršenja ugovora koji su potpisali. Postoji bojazan da bi se mogli pobuniti i organizatori drugih utrka pa bi se FIA mogla naći u velikim problemima. Na stranu nezadovoljnih stao je i prvi čovjek sporta.

– Bio sam užasnut nedostatkom buke. Imaju pravo kad kažu da je prekršen ugovor. Žao mi je što sam imao pravo kad sam rekao da ovi auti ne zvuče kao trkaći bolidi. Razgovarao sam sa Jeanom Todtom i rekao mu da moramo nešto učiniti da bi opet zvučali kao trkaći bolidi,’ izjavio je Bernie Ecclestone i dodao:

– Ne znam je li to moguće, ali treba istražiti. Treba nešto pokušati nakon prvih par utrka. Ne možemo čekati cijelu sezonu. Do tada bi moglo biti kasno. Pričao sam s Lucom di Montezemolom i kaže da nikad nije dobio toliko žalbi putem emailova i kaže da ovo nije Formula 1. (Foto: LAT/Autoweek.com)

{youtube}jS4Dh_EAfJI|500|400|0{/youtube}