Dvije izložbe Darka Venusa

Povodom obilježavanja 712. godišnjice prvog spominjanja grada Slatine, poznati slatinski umjetnik i kulturni djelatnik Darko Venus – Muppet odlučio je svečanost proslave obogatiti dvjema svojim izložbama.

Prva izložba pod nazivom „Svršimo zajedno" biti će otvorena u petak 28. kolovoza 2009. godine u 19.00 sati u prostorima „Zavičajnog muzeja Slatina". Tom prigodom biti će predstavljeno sedam ulja na platnu i lesonitu, a koje je autor izrađivao na ulici ili javnim ustanovama. Na taj način je slučajno zatečenim prolaznicima pružio kist i boje te ih uputio da s jednim potezom sudjeluju u nastanku likovnog djela. Nakon što su prolaznici načinili svoje Muppet je u miru svog atelliera dovršio sliku pazeći da ne naruši već postojeću kompoziciju. Rezultat je više nego interesantan.

Sample Image

Inače, u akciji je sudjelovalo oko 400 građana svih životnih dobi (od 2 do 80 godina). Prigodom trajanja izložbe planira se prikupiti određena svota novca kojom će se kupiti poklon svome gradu Slatini. Za sada je kroz navedenu akciju prikupljeno preko 5.000.00 kn.

Druga izložba Darka Venusa – Muppeta održati će se dan poslije, 29. kolovoza 2009. godine, u 19.00 sati, u slatinskom rock-caffeu „Haustor". Muppet će predstaviti slatinskoj publici dvadesetak crteža rađenih u tušu na papiru.

Sample Image

Svi crteži su nastali početkom godine za boravka autora u KBC Dubrava pa otuda i naziv izložbe „Skice iz bolnice".

Akademija-Art.net