Državni vrh pozvao na jedinstvo i otišao s pola protokola

Državni vrh nije nazočio misi na Memorijalnom groblju u Vukovaru, zajedno s narodom koji je bio u Koloni sjećanja, a koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, nego su otišli na ručak, kako doznaje direktno.hr

jos mil

Biskup je na početku mise pozdravio nazočne – gradonačelnika Ivana Penavu i župana Božu Galića, kao predstavnike vlasti, a na misi su nazočili i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, te predsjednički kandidati Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić.

Državni vrh RH predvođen predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem odmah nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju napustio je groblje.

U pratnji jakog osiguranja koji su raščišćavali prolaz pred njima Josipović i Milanović su s groblja otišli dok još službeni protokol polaganja vijenaca nije završio.

Groblje su napustili sporednim putem kojim su bili prinuđeni doći do groblja, objavio je Večernji list.

Budući da je državni vrh prilikom dolaska u Koloni sjećanja na Memorijalno groblje ušao na sporedni ulaz, a isto tako i izišao s Memorijalnoga groblja još dok je trajalo polaganje vijenaca, novinare je zanimalo kako gleda na to. Josipović je rekao kako je razlog tome bila velika gužva i velika vjerojatnost da bi se kasnilo s protokolom i polaganjem vijenaca na Ovčari, objavio je RTL.

Po odlasku s Memorijalnog groblja u Vukovaru državni vrh, ministri i predstavnici Diplomatskog zbora otišli su do spomen-mjesta masovne grobnice na Ovčari gdje su također položili vijenac. (foto: fah, direktno.hr)