Dogovorio sa susjedima trasu autoceste mimo prostornih planova

mil rasprodaja

mil rasprodaja

Premijer Zoran Milanović je radio suprotno interesima Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske, tvrdi župan Nikola Dobroslavić naglasivši kako jučerašnje Milanovićeve izjave nisu u skladu s politikom najjužnije županije, a ni u interesu građana juga

“Premijer Milanović nam poručuje da nema autoceste područjem Hrvatske nakon Ploča te čak dodaje da zna da to nas ne zadovoljava!? Pitamo se kako je mogao razgovarati ili, još gore, dogovarati trasu autoceste mimo prostorno-planskih, odnosno strateških dokumenata RH?”, naglasio je Dobroslavić.

Odustali od trase na teritoriju RH

Podsjetimo, premijeri Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije u Cavtatu su održali radni sastanak na temu europskih integracija i mogućnosti regionalne suradnje na ključnim infrastrukturnim projektima. Spominjala se i jadransko-jonska cesta, a Milanović je rekao da je “to zajednički interes svih četiriju država”.

“Koji je interes RH da, nakon što je vlastitim novcem izgradila najveći dio buduće Jadransko-jonske autoceste, odustane od trase preko svoga teritorija i time odustane od rješenja dijela svoje unutarnje povezanosti? Tražimo da premijer Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan DNŽ i važeću Strategiju prometnog razvoja RH te da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija RH, kako je to tim dokumentima i predviđeno”, naglašava župan Dobroslavić na kraju. (Photo: Matija Vasiljevski, Index.hr)