Dizajn made in Austria

održati izložba pod nazivom "GD3D+PD3D", u okviru koje će biti predstavljena najbolja djela austrijskog grafičkog i proizvodnog dizajna.
Beč je samo jedna u nizu od 20 svjetskih postaja izložbe, koja je već gostovala u Bratislavi, Hong Kongu, Milanu i Nicosiji. 

Sample Image

Austrija je prije svega poznata po svojoj jakoj povezanosti s povijenim i kulturnim naslijeđem. No kako jednoj takovoj zemlji, koja je i izvan granica poznata po svom tradicionalnom imidžu, udahnuti pulsirajući, inovativni dizajnerski duh?

Odgovor na ovo pitanje ponudit će upravo designfoum Wien, koji će prikazati najnovija dostignuća austrijskih grafičkih dizajnera, čiji su uradci uvelike utjecali na aktualne trendove vizualne komunikacije u zemlji i inozemstvu.

Sample Image

Stvaralački pristup i izričaj današnje generacije grafičkih dizajnera se znatno promijenio. Tako klasični grafički dizajn sve više poprima utjecaje iz drugih kreativnih područja rada, poput fotografije, arhitekture, znanosti, ilustracije, umjetnosti i instalacija. U Austriji stasa nova generacija mladih talenata, koja podupire novi interdiciplinarni proces stvaranja i stvara jedan moderan i svježiji vizualni vokabular.

Organizatori izložbe su Austrijsko savezno ministarstvo za europske i i međunarodne odnose te Austrijski kulturni forum iz Tokija.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.net