Skip to content

Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Nogometaši Dinama nisu uspjeli izboriti doigravanje za nastup u skupinama Lige prvaka. Nakon pobjede u Danskoj kod Aalborga u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka (1:0), hrvatski prvak poražen je na svom terenu 0:2

{youtube}1ALrKSQo2ds|500|400|0{/youtube}

Bila je to klasična Dinamova europska utakmica u kojoj je hrvatski prvak na svom stadionu prosuo sve dobro urađeno u prvom dvoboju. Dinamo je protiv Aalborga propustio veliki broj prilika, a na drugoj strani junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Anders Jacobsen koji je pogodio u 36. i 85. minuti za veliku pobjedu danske momčadi.

Dinamu ipak ostaje nada za jesen u Europi jer će igrati u 4. pretkolu Europske lige, a protivnika u dvoboju za plasman u skupinu tog natjecanja saznat će nakon ždrijeba u petak.

Zagrebačka momčad dominirala je u prvom dijelu u kojemu su prilike propustili Brozović i Machado, a Danci su poveli iz svoje prve ozbiljnije akcije na utakmici. Igrači Aalborga odigrali su klasičan protunapad nakon kojeg Jacobsenu nije bilo teško pogoditi Dinamovu mrežu.

dinamo au

Drugo poluvrijeme započelo je velikom prilikom Petersena u 51. minuti, a devet minuta kasnije opasni udarac Čopa brani danski vratar Larsen. Machado je u 63. minuti pucao iskosa s desetak metara pored vrata, a reviju promašaja igrača Dinama nastavio je Soudani pet minuta kasnije. Te promašaje je umalo kaznio u 70. minuti strijelac Jacobsen, čiji je udarac iz blizine prohujao malo pokraj vrata Eduarda.

Nakon akcije Čopa u 84. minuti Pjaca je bio sam ispred Larsena, a veliku šansu upropastio je lošim šutom. Kazna je stigla u odmah, Danci su odigrali novi protunapad, a junak dvoboja Jacobsen je iskosa s desetak metara iznenadio Eduarda za vodstvo gostiju od 2:0 i kraj nada Dinama za plasman u Ligu prvaka. Pred 5000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Aranovskij iz Ukrajine.

DINAMO ZAGREB – AALBORG 0:2
Strijelac: 0:1 Jacobsen (36), 0:2 Jacobsen (85)

DINAMO: Eduardo, Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado (Wilson, 89), Antolić (Pjaca, 66), Soudani, Čop
AALBORG: Larsen, Petersen, Thelander, J. Mathiasen, Kristensen, Wurtz (Augustinussen, 89), Risgaard, Wichmann (Enevodsen, 57), Thomsen, Spalvis (Helenius, 52), Jacobsen. (foto: fah, hrt)