Skip to content

Daniel Srb: Dosta je sramoćenja Hrvatske u međunarodnim odnosima

Donosimo u cijelosti priopćenje Hrvatske stranke prava u kojem iznosimo stav o odlikovanjima Milorada Dodika i nesnalaženju hrvatske vanjske politike u toj situaciju za koju odgovornim drže ministricu Pusić i predsjednika Josipovića

daniel-srb

Milorad Dodik iskoristio je pomoć HV u spašavanju stradalih u poplavama u jednom dijelu Bosne i Hercegovine koji je pod njegovom kontrolom kako bi se u najmanju ruku narugao ministru obrane RH praveći ga ratnim zlocincem. Odgovoran za ovakvo neprihvatljivo ponašanje je predsjednik Josipovic koji je dopustio da pripadnici HV-a (pukovnik Božo Vukasovic) budu nazočni dodjeli priznanja u Banja Luci u kojoj istovremeno našeg ministra obrane de facto proglašavaju ratnim zlocincem.

Cijenimo zalaganje posada nasih helikoptera koji su se iskazali spašavajuci sirotinju u Bosni i Hercegovini, ali je neprihvatljivo da se dopušta Miloradu Dodiku da se na ovakav nacin izruguje pomoci HV-a i RH.

Ne može niti će Milorad Dodik odlučivati o tome tko je i tko će biti ministar obrane RH. Posebno mu ne može u tome de facto pomagati predsjednik RH Ivo Josipovic koji je dopuštanjem odlaska vojnog izaslanika u BiH pukovnika Vukasovica omogućio javnu blamažu najviših državnih dužnosnika pri tomu dajući Miloradu Dodiku legitimitet koji mu pozicijom nikakao ne odgovara jer Republika Hrvatska je pomagala Bosni i Hercegovini i ona ona je ta koja je međunarodni pravni subjekt, a ne Rapublika Srpska.

Ogorceni smo ovakvim ponasanjem i predsjednika i ministrice vanjskih poslova jer ovo nije prvi put da se Hrvatskoj izruguju koristeci Josipovićevu orjentiranost na jugosferu i dokazivanje prijateljstva sa Srbijom i Republikom Srpskom pod svaku cijenu.

Ne može se voditi vanjska politika na beskrajnom dopuštanju vlastitog ponižavanja od srpskih nacionalista, bilo onih iz Srbije ili onih iz Bosne i Hercegovine. Dosta je takve vanjske politike Republike Hrvatske kojom se podilazi nositeljima velikosrpskog programa uz naivno vjerovanje da ce se promjeniti. Nedavno smo kao narod krvlju platili takvu naivnu politiku.

Ako predsjednik Josipović ministrica vanjskih poslova Pusić hitno to ne shvate, ponovno ćemo skupo plaćati njihovu naivnost.

See also  Montažni bazen na igralištu škole

Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne vanjsku politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije!

Hrvatska stranka prava

Daniel Srb, Predsjednik