Skip to content

CO Zagreb po 23. put prvak Hrvatske

U Kutiji šibica odigrano je posljednje kolo rukometne Lige za prvaka u kojoj su pobjede upisali CO Zagreb i Dubrava. Nakon 146. uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu Zagrebaši su 23. put podigli pehar prvaka Hrvatske

CO Zagreb

Rukometaši Zagreba i Karlovca u izjednačenom tonu su otvorili susret. CO Zagreb je do prvog vodstva stigao u osmoj minuti kada je semafor pokazao 5:4. Krenuli se Zagrebaši tada lagano s odvajanjem te su do kraja prvog poluvremena iz minute u minutu povećavali svoje vodstvo. Da se u svlačionice otiđe pri rezultatu 18:10 pobrinuo se Sandro Obranović.

U drugi dio susreta malo je bolje ušao Karlovac koji je smanjio svoj zaostatak na minus tri (21:24), ali ponovno pojačavaju tempo domaći momci koji se nanovo odvajaju na +5 (26:21). Do kraja susreta CO Zagreb svoje je vodstvo povećao na +10 stoga je konačan rezultat bio 33:23.

Kod pobjedničke ekipe najbolji je bio Jerko Matulić s pet pogodaka, dok su njih četiri dodali Josip Šandrk, Sandro Obranović i Mario Vuglač. Na vratima Filip Ivić upisao je 22 obrane. U redovima Karlovca najefikasniji je bio Dominik Smojver s pet pogodaka, dok je vratarski tandem Karić-bobranio je deset lopti.

Dubrava je u zadnjem susretu sezone na svom terenu pobijedila ekipu Nexea 31:19 (16:16). (Foto: jutarnji.hr, HRT)

Optimized by Optimole