Skip to content

Cedevita poražena u Rimu

arapovic

U 3. kolu I skupine Last 32 faze Eurokupa Cedevita je na gostovanju poražena od Virtus Rome sa 73:66. Unatoč tome što su izgubili čak 21 loptu, Zagrepčani su imali šansu za pobjedu, no presudila je bolja završnica domaćina.

Poslije trice Roka Ukića na 4:59 min. do kraja utakmice Cedevita je vodila 64:62. Međutim, Jordan Morgan na to je zabio dva slobodna bacanja, a Tomislav Zubčić i Ukić na drugoj su strani promašili dvije trice (između njih tricu je promašio i Brandon Triche kod Virtusa).

U novo vodstvo 66:64 na 3:59 min. do završetka domaćine je doveo Lorenzo D’Ercole, a Luka Babić je zatim na suprotnoj strani nagazio aut liniju. Morgan je nakon toga prvo promašio, ali onda i uhvatio skok u napadu. Loptu je dodao van, no vraćena mu je opet pod koš, gdje ga je faulirao Babić pa je Morgan ubacio oba slobodnjaka za 68:64.

Cedevita je tu još uvijek bila u igri, a ispostavilo se da nije sve bilo gotovo čak i nakon što je Fran Pilepić na dvije minute izgubio loptu.

Naime, poslije dva slobodna bacanja Bilana za -4 Cedevite, Roma je na 51.8 sekundi do posljednjeg zvuka sirene odmah pozvala timeout. Tirche je poslije toga ekspresno izgubio loptu, no Marko Tomas i Zubčić promašili su trice kojima su goste mogli približiti na samo -1, da bi na drugoj strani tricu za 73:66 pogodio Kyle Gibson.

“Sigurno da smo mogli prelomiti utakmicu kod 55:50. Međutim, dozvolili smo im previše skokova u napadu i previše laganih poena”, izjavio je Zubčić, koji je utakmicu završio s 15 poena i osam skokova.. “U utakmici u kojoj izgubimo 21 loptu nemamo što tražiti pobjedu i mislim da smo zasluženo izgubili. Bili su puno agresivniji od nas i na to su dobili puno naših izgubljenih lopti. Pokazali su agresivnost na koju mi nismo znali odgovoriti do nekog dijela utakmice kad smo ih trebali prelomiti. Nažalost, okrenulo se na njihovu stranu i mislim da se moramo puno popraviti u skoku, obrani i agresivnosti, koja je večeras njih krasila. Moramo ih dobiti u Zagrebu i ta utakmica je za nas veoma bitna.”

Uz Zubčića je kod Cedevite dvocifren još bio Bilan s 12 poena (šut iz igre 5/6) i šest skokova, dok su se na strani pobjednika istaknuli Morgan (17 poena i 12 skokova) te Kyle Gibson (19 poena).

Hrvat u dresu Virtusa, Rok Stipčević, upisao je devet poena i dva skoka: “Smatramo da je Cedevita favorit naše skupine, tako da smo ovom pobjedom napravili korak prema osmini finala. Mislim da će svatko imati problema s Cedevitom i ova pobjeda za nas stvarno dosta znači. Sad se fokusiramo na utakmicu talijanskog prvenstva u gostima s Casertom, a onda idemo u Zagreb, gdje nas očekuje nova utakmica s Cedevitom. Mislim da će to biti potpuno drugačija utakmica i da se neće moći povezivati neke paralele.”

Što se tiče otvaranja, prva četvrtina završila je s 19:12 za Virtus. Rimljani su u prvih 10 minuta iz igre šutnuli 19 puta, a Cedevita samo devet pa ta prednost i nije bila toliko velika. Međutim, Nemanja Gordić već nakon minute igre u drugoj četvrtini tricom je goste približio na minimalni zaostatak 20:21. Kasnije je Babić ubačajem za dva zaključio 7-0 seriju Cedevite za vodstvo svoje momčadi 24:21, no gosti su u drugoj polovici druge četvrtine pali pa se na veliki odmor otišlo s 39:31 za Virtus.

Iako je poslije koša Melvina Ejima Virtus Roma na četiri minute do isteka treće dionice vodila 50:41, Cedevita se poslije timeouta Jasmina Repeše probudila pa je tako spomenutu četvrtinu završila serijom 12-0 za vodstvo 53:50, u kojoj je Zubčić zabio dvije trice, a Bilan četiri poena (dva je dodao Marko Tomas). Cedevita