Cedevita poražena kod Partizana

lrg 17870327 bilan

U 16. kolu ABA lige Cedevita je u gostima poražena od Partizana sa 76:64. Beograđani su tako prekinuli zagrebački niz od pet uzastopnih pobjeda. Igrači trenera Jasmina Repeše nijednom nisu imali vodstvo i ovo definitivno nije bio njihov dan, a donekle je tek pozitivna stvar što je Cedevita u Beogradu izgubila s manje od 20 razlike, s koliko su Beograđani u 3. kolu poraženi u Domu sportova

lrg 17870327 bilanCedevita je od početka imala velikih problema u napadu. Zagrepčani su devet minuta čekali na prvi koš iz igre i nakon 10 minuta igre Partizan je vodio sa 16:7. Kad je Lovro Mazalin pogodio jedno slobodno bacanje sredinom druge dionice, Cedevita se približila na zaostatak 12:17, no domaćini su zadržali kontrolu i uz takav šut gosti nisu imali šanse da preuzmu vodstvo.

Prvo poluvrijeme završeno je naposljetku s 39:24 za Partizan. Cedevita je u tih 20 minuta za dva šutirala 7/18, za tri 1/13, a sl. bacanja gosti su gađali 7/12.

Utakmicu je Cedevita naposljetku završila sa šutom za dva 20/41, za tri 4/23, a slobodna bacanja šutirala je 12/18. U drugom poluvremenu su gosti još uvijek imali priliku doći sasvim blizu i zakomplicirati stvari, no pobjedu Partizana ipak nisu uspjeli ozbiljno dovesti u pitanje.

Naime, kad je Miro Bilan poslije skoka u napadu zabio za -10 Cedevite i tako zaključio 8-0 seriju Zagrepčana, trener domaćina Duško Vujošević kod vodstva Partizana 46:36 pozvao je timeout. Bilan je kasnije zabio i za približavanje svoje momčadi na 40:49. Kod tog rezultata Roko Ukić promašio je tricu koja bi prvake Hrvatske približila na samo -6, a onda je bivši NBA igrač Aleksandar Pavlović sa svoja četiri poena Partizan ponovno odveo na 53:40.

S 19 koševa Pavlović je ujedno bio prvi strijelac Partizana, dok je za Cedevitu Bilan upisao 20 poena i 12 skokova. Luka Babić dodao je 14, a Fran Pilepić 10 poena.

U zadnju četvrtinu ušlo se sa 60:44 za Partizan, a Cedevita u tih 10 minuta nije došla na manje od -11.

“Mislim da je otvaranje utakmice dobrim dijelom usmjerilo tijek cijele utakmice. Raspoloženje, nivo agresivnosti i govor tijela, sve je ukazivalo da objektivno nismo spremni za jednu utakmicu na ovom nivou. Partizan je bio bolji i zasluženo dobio. Vraćali smo se tijekom utakmice dva-tri puta na desetak razlike, možda imajući priliku da to još okrenemo, ali objektivno nismo zaslužili. Čestitke Partizanu”, izjavio je poslije poraza trener Cedevite Jasmin Repeša.

“Apsolutno zaslužena pobjeda Partizana”, dodao je Luka Babić. “Znali smo što nas ovdje čeka. Znali smo da nas čeka pogotovo fizički teška utakmica. Partizan nam praktički nije dopuštao nikakav lagan ulaz u napad i nismo se snašli. Nismo reagirali kako smo trebali, a trebali smo biti fizički jači. Sada moramo analizirati što je bilo na utakmici i okrenuti se dalje.” kkcedevita.hr