Brazilsko hrvatska jazz epizoda u MM centru

maja savic marc antonio da costa
Koncert brazilskog gitariste i skladatelja Marca Antonia da Coste i brojnih gostiju održat će se u 4. travnja u MM centru, s početkom u 21 sat, u sklopu međunarodne manifestacije ZG JAM. Ulaz je besplatan.

Uz da Costu će na ovoj večeri Brazilske kulture, nastupiti njegov dugogodišnji suradnik iz Brazila – perkusionist i bubnjar Matheus Jardim, kontrabasist i njegov kolega s konzervatorija u Grazu Zvonimir Šestak tejazz vokalistica Maja Savić, s kojom je započeo suradnju prošle godine. Maja Savić također izvodi brazilsku glazbu i promovira brazilsku kulturu, a s da Costom je nastupila uz HGM Jazz Orkestar Zagreb (s kojim da Costa surađuje već nekoliko godina) na Božićnom koncertu u Lisinskom. Marco Antonio da Costa zajedno će s kolegama izvoditi svoje autorske skladbe kao i poznatije i manje znane brazilske skladbe.

Poseban gost večeri će biti jazz bubnjar Boris Beštak te amaterski vokalni sastav Bossa banda koji svojim entuzijazmom za brazilskom glazbom i šarmom uvijek dodatno podignu atmosferu.!

Koncert je organizirala udruga JAZZart u suradnji s Muzičkim salonom SC-a.