Božić iz bajke u Zaprešiću

Zaprešićki tradicionalni božićni koncerti navješćuju mir i ljepotu velikog blagdana, ali nikada na snube nadu u senzaciju

koncert hrvoje banaj 5

Usprkos tome svaki je na svoj način poseban, a ovogodišnjemu pravi je štih dalo i oštro zimsko zahlađenje i snijeg kao naručeno za pravi bijeli Božić. Vijavica međutim posjetitelje promrzla tijela nije omela da ogriju srca ljepotom brižno sastavljena glazbenog programa. Velebna crkva Sv. Ivana Krstitelja u mećavi bijaše svjetionikom poštovateljima prigodnog ugođaja, a u svojoj unutrašnjosti toplom kolibicom kao iz bajke, koja umjesto ognjem grije nježnim glasovnim bravurama i odjekom samoga hrama.

koncert hrvoje banaj 4

A sve to prirediše nam Mira Vlahović, prvakinja opere HNK-a u Zagrebu i orguljaš Hrvoje Banaj za klavirom, violinistica Dunja Bontek, Zbor KUD-a Ban Josip Jelačić, solistica Mirjana Filković sa sinom Lukom (10) i bubnjar Ivan Sedak Benčić.

koncert hrvoje banaj 2

Rjeđe slušan program domaćih i svjetskih autora iz različitih povijesnih epoha dobio je univerzalni šlag na tortu iliti programsko iznenađenje svestranog Banaja koji je zajedno s Vlahovićkom odjodlao austrijsku božićnu pjesmu, pa možda tome imamo zahvaliti što je prizvan ugođaj iz bajke koji je zaista bio s pokrićem.

koncert hrvoje banaj 1

koncert hrvoje banaj 3