Boško Jović predstavlja svoj debitanski solistički album “Buđenje”

bosko jovic

Cijenjeni bosanskohercegovački gitarist Boško Jović predstavlja svoj debitanski solistički album “Buđenje”, koji osim naslovne autorske skladbe donosi još devet instrumentalnih obrada tradicionalne glazbe s područja regije za koje Jović potpisuje aranžmane

bosko jovic

Od uvodne “Buđenje” do završne “Macedonian Song” smjestio se cijeli jedan univerzum mirisa, boja, okusa i najbitnije – intimnih priča koje su nekada ispričali neki ljudi, a koje su i danas aktualne, svježe i svačije, a opet intimne.

“Buđenje” je svojevrsni sountrack atmosfere ovih prostora koju je Boško Jović s akustičnom gitarom predivno dočarao, s izvanrednom sposobnošću da uvuče slušatelja u svoj svijet i tu ga zadrži – dugo. Doprinos prvom studijskom albumu Boška Jovića, magistra klasične gitare i etnomuzikologa, dali su brojni eminentni glazbenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije: Ante Gelo – gitara, Mustafa Šantić – klarinet, Miron Mima Rafajlović – truba, Vanja Radoja (violina) te kontrabasisti: Nenad Vasilić, Dinko Šimunović i Edvin Hadžić. Produkciju s Boškom Jović supotpisuje Alan Omerović, ujedno zadužen i za snimanje, miks i mastering. Album je sniman u Studiju MC Pavarotti u Mostaru, Nenad Vasilić studiju u Beču, Long Play studiju u Sarajevu i Ante Gelo studiju u Zagrebu.

Osim solističkih koncerata klasične glazbe, 32-godišnji Jović nastupa i s umjetnicima world music, jazz i pop scene. Često ga se tako može čuti na koncertima vrsne interpretatorice sevdalinki Amire Medunjanin. Radi i kao studijski glazbenik, svirao je gitarske dionice za glazbu iz filmova “Twice Born” (režija: Sergio Castellito, glumci: Penelope Cruz, Emile Hirsch i Mira Furlan) te “Jasmina” (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska). Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine, a dvije godine kasnije i na odsjeku za gitaru u klasi prof. Zorana Krajišnika, da bi 2010. magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea. Već 10-ak godina bavi se i pedagoškim radom u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu. Od prošle godine promotor je Yamaha gitara.

{youtube}TUoXo5GIrKE|500|400|0{/youtube}

1. Buđenje
2. Sjećaš li se kad si lani
3. Kraj tanana šadrvana
4. Ah što ćemo ljubav kriti
5. Eleno kerko
6. Lijepi li su mostarski dućani
7. Oj, golube, moj golube
8. Imam jednu želju
9. Kradem ti se u večeri
10. Macedonian Song