Borkovsky u Poznanu

Sample Image 
Eugen Borkovsky

Naslov i tema ovogodišnjeg Trijenala je „Crisis of the genre".

Robert Sobociński je Generalni Curator Trienniala, a poznati francuski teoretičar umjetnosti i likovni kritičar iz Pariza Laurence d’Ist kustos (izbornik) je ovogodišnjeg Trijenala skulpture uz brojno strukovno vijeće.
Rezultati izbora su strogi, tako da je od 400 autora iz cijelog svijeta izabrano 46 autora.

Zastupljeni su autori iz Francuske, Hrvatske, Izraela, Japana, Kanade, Latvije, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rusije, Srbije, Švedske, USA, Velike Britanije, itd.

Eugen Borkovsky među autorima je koji su izabrani za izlaganje. Selektiran je njegov rad „ARBOREUS C, nova generacija". Borkovsky će otputovati u Poznan i osobno prisustvovati otvorenju i popratnim manifestacijama.

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Izložba je koncipirana na način da odražava aktualno stanje suvremene skulpture gdje pripadaju i svi suvremeni materijali i pristupi trodimenzionalnom oblikovanju.

Izložba se održava od 02. 10. do 15. 11. 2009. na 5000 kvadratnih metara prostora u Culture Centre Zamek u Poznanu.
Pored Triennial´s competition Exhibition održati će se mnoge popratne manifestacije.

Eugen Borkovsky je rođen u Opatiji. Likovne umjetnosti studirao u Rijeci. Završio Seminar pisanja o suvremenoj umjetnosti na Zavodu za suvremenu umjetnost u Ljubljani (Slo). Ima priznat status samostalnog umjetnika (skulptor i likovni kritičar). Bavi se suvremenom likovnom praksom i likovnom kritikom te grafičkim i web dizajnom i heraldikom. Organizirao ili sudjelovao u organizaciji mnogih likovnih projekata u domovini i inozemstvu. Objavio više od dvije stotine informativno – publicističkih radova iz područja likovnih umjetnosti. Od 1999. vodi Gradsku galeriju Fonticus Grožnjan. Inicirao je osnivanje neformalne asocijacije: Koordinacija HDLU-ova Hrvatske, za obranu digniteta i prava samostalnih umjetnika. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. Radovi mu se nalaze u mnogim javnim i privatnim prostorima. Obavljao funkciju predsjednika HDLU Rijeka. Sudjelovao na mnogim stručnim simpozijima, lik. kolonijama i radionicama u domovini i inozemstvu. Član je HDLU Istre, HDLU Rijeka, ULPUH-a, HZSU-a, Društva muzealaca i galerista Istre. Autor je reljefa i postava Heraldičke zbirke Grožnjan. Od ranih osamdesetih predstavljao se s nekoliko ciklusa likovnih radova (Arboreusi, Arhitektura iluzije, Poroznom stoljeću, Bića, Labirint, Nakupine samoće, Krletke, Murva, Arboreusi nove generacije itd). Priredio preko 60 samostalnih i sudjelovao na stotinjak skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Pored brojnih izložbi u Hrvatskoj, Borkovsky je svoje radove predstavio i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Egiptu, Francuskoj, Izraelu, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Makedoniji, Njemačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji. Od 1989. godine živi u središnjoj Istri.
Više na http://www.borkovsky.hr/

Sample Image

Sample Image
Grožnjan

Akademija-Art.net