Biskup Uzinić primio mlade filmaše

filmasi

filmasi

Dubrovnik – Dubrovački biskup Mate Uzinić primio je u srijedu, 10. rujna, u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku mlade filmaše iz dubrovačkih učeničkih domova koji su svojim filmskim radovima osvojili nagrade na 19. filmskoj reviji mladeži i 7. Four River Film Festivalu održanim u lipnju ove godine u Karlovcu. Čestitajući im na uspjehu, istaknuo je kako se oni svojim filmskim izražavanjem priključuju prošlim generacijama koje su kroz različite umjetničke izričaje učinili Dubrovnik onim što on jeste i po čemu je danas prepoznatljiv.

Učenice iz Učeničkog doma „Paola di Rosa” s odgojiteljicom s. Ružicom Dodig na festivalu su osvojile prvo mjesto u plesnom filmu, posebnoj kategoriji programa, svojim uratkom „Paola di Rosa is happy!” kojim su se priključile svjetskom trendu snimanja video uradaka na pjesmu Pharrella Williamsa.
Ekipa Muškog učeničkog doma Dubrovnik s odgajateljem i voditeljem multimedijalne sekcije Mirom Bronzićem filmom „On” osvojili su nagradu za najbolji dokumentarni film na istom festivalu.

Susretu su nazočili i ravnatelji domova s. Meri Muše i Boris Njavro koji su izrazili zahvalnost biskupu na primanju, a za uspomenu na ovaj susret i kao poticaj za nove filmske uratke biskup je ekipama darovao nedavno objavljenu monografiju dubrovačke katedrale. (IKA)