Biskup Košić krstio šesto dijete obitelji Brekalo

biskup kosic

biskup kosic

Stupovača – Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 6. rujna u kapeli Sv. Josipa Radnika u Stupovači, župa Kutinska Slatina, svečano misno slavlje tijekom kojeg je podijelio sakrament krštenja Mariji Magdaleni, šestom djetetu obitelji Brekalo. U koncelebraciji bili su domaći župnik preč. Dragutin Papić i župni vikar Damir Ceković, a uz brojne vjernike na misi je sudjelovao i zbor mladih iz Kutine „Madona Nives”.

Na početku biskupa je pozdravio župnik Papić, izrazivši radost zbog ovog krštenja u župi koja sve više, kao i Hrvatska, nestaje jer se godišnje manje djece rađa nego što ljudi umire.

U homiliji biskup je tumačio Božju riječ te podsjetio kako je u Biskupiji aktualna Godina braka i obitelji u službi života. „Ovo krštenje je svjedočanstvo u župi, jer se obitelj Brekalo ne boji života. Ovo je radost cijele zajednice, župe, biskupije, Crkve i čitavog naroda. Potrebno je podupirati jedne druge molitvom da se rađa što više djece i radovati se tome”, zaključio je biskup Košić. (IKA)