Skip to content

Banjolučki biskup pohodio pravoslavnog episkopa

bis epi

Banja Luka – Banjolučki biskup Franjo Komarica u pratnji svoga tajnika vlč. Zlatka Matića pohodio je u utorak 20. siječnja pravoslavnoga banjolučkog episkopa Jefrema, u povodu njegove krsne slave sv. Ivana Krstitelja i Preteče Isusova. Uputio mu je i prigodnu čestitku, te sudjelovao u “Obredu osvećenja slavskog žita i kolača” i u “prazničnoj trpezi ljubavi”, zajedno s ostalim uzvanicima.

Među uzvanicima bili su predstavnici klera i monaštva, predstavnici entitetske i gradske vlasti, određeni broj gospodarstvenika te predstavnici parohijskih odbora. U srdačnoj, bratskoj atmosferi, zajedno s drugim uzvanicima, razgovarali su o aktualnim izazovima, potrebama i mogućnostima za sve ljude u gradu, državi i regiji.

Biskup je imao prigode razgovarati s episkopom, predsjednikom RS i drugim sustolnicima o aktualnim vjerskim i društvenim problemima i izazovima. Istaknuli su kako se udruženim snagama treba truditi oko izgradnje sigurne i čovjeka dostojne budućnosti svih ljudi na ovim prostorima. (IKA/TABB)

See also  Nestanak poprsja Ivana Rendića