Bandićeva stranka potpisala koaliciju s Novim valom Ljube Jurčića

620 400 1443

Milan Bandić i Ljubo Jurčić potpisali su u petak međustranački sporazum o političkoj suradnji stranaka Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti i Novi val- Stranka razvoja. Stranka Bandić Milan 365 najavila je daljnje potpisivanje koalicija

620 400 1443

“Ne mirimo se s postojećom situacijom, hrvatsko gospodarstvo propada, Hrvatska je na europskom dnu i dalje tone, pa smo se odlučili angažirati da to promijenimo”, rekao je Jurčić uoči potpisivanja sporazuma.

Poručio je kako nema objektivnih razloga da Hrvatska ima dohodak među najnižima u EU, a najveću nezaposlenost. “Hrvatska ima i ljude i resurse pa bi boljom organizacijom bili u dvostruko boljoj poziciji”, rekao je. Jurčić ističe kako su izradili 10 ključnih reformi koje će s koalicijskim partnerima nastojati promovirati te provoditi nakon izbora, prije svega, fiskalnu, socijalnu i ekonomsku. Među njima je izgradnja hrvatske države na hrvatskom nacionalnom identitetu, u okviru europskih standarda.

“To je dio koji je bitan i bez kojeg ne ide”, rekao je Jurčić i naglasio da je takva reforma važna jer je Hrvatska, nažalost, tuđim valutama prepustila da obavljaju funkciju novca, a da nije dovršena izgradnja nacionalne države. Bandić je izrazio zadovoljstvo sporazumom s Jurčićem te naglasio da je riječ o časnom i moralnom čovjeku, koji zna što radi i iza kojeg stoje djela.

“Ako sam dosad i imao skepsu da ćemo pobijediti na izborima, sada je više nemam”, poručio je Bandić i izrazio uvjerenje da je koalicija s Jurčićem i Novim valom “ono pravo” te da mediji bespotrebno ekonomiste nazivaju lijevima ili desnima. “Bez nas”, dodaje Bandić, “nitko u politici neće moći stvoriti većinu”. radio.hrt.hr