Balenović: Predsjednik Josipović spreman je počiniti kazneno djelo!?

v balenovic

”Što se tiče doktora Kujundžića, mogu otići kod njega na pregled i nadam se da neću morati donijeti kovertu”, izrazito je štetna izjava kojom je predsjednika Josipovića prije koji dan, na veoma neprimjeren način replicirao svome protukandidatu prof.dr. Milanu Kujundžiću – ističe Vesna Balenović

v balenovic

Podsjećam predsjednika Josipovića da je davanje mita, kao i primanje mita kazneno djelo. Ovakvom neodgovornom izjavom predsjednik Josipović sigurno je potakao i druge građane na slično promišljanje. Žalosno je da Josipović kao predsjednik Republike iskazuje spremnost počinjenja kaznenog djela nuđenja mita radi boljeg liječničkog tretmana. Poruka koju je na ovaj način uputio predsjednik Josipović, društveno je potpuno neprihvatljiva, štetna i duboko vrijeđa kompletnu liječničku struku. Nadamo se da predsjednik Josipović, kao profesor Pravnog fakulteta tijekom svojih predavanja ne afirmira i ne zagovara pred svojim studentima mito kao modus operandi, kao regularan način ponašanja i življenja.

Svi oni koji se osjećaju povrijeđenim ovakvom neodgovornom izjavom, mogu tražiti ispriku predsjednika Josipovića, ali smatram da je nikada neće dobiti. Ovakva sramotna izjava predsjednika Josipovića samo govori kako je koruptivan način razmišljanja, duboko ugrađen i prisutan u glavama vodećih političara, koji bi Republiku Hrvatsku upravo trebali izvući, a ne još dublje gurati u ponor kriminala i korupcije u kojem se nalazi.

Odlaskom Mesića s Pantovčaka smatrali smo da se Hrvatska oslobodila predsjednika „zabavljača”, koji je često svojim neodgovornim izjavama i postupcima sramotio Hrvatsku, no čini se da se s Josipovićem kontinuitet nastavio – ističe Vesna Balenović.

Predsjednica udruge Zviždač
Vesna Balenović