Balenović: Predsjedniče Josipoviću, ispričajte se svim građanima, ne samo liječnicima!

balen

Predsjednik Josipović jučer se ispričao liječnicima i time priznao da je pogriješio. Kaže da se šalio i da nije ozbiljno mislio kad je rekao, da se nada da na liječničkom pregledu prof.dr. Kujundžiću neće morati nositi plavu kovertu. Jeli se predsjednik Josipović ispričao svima, koje je svojom promašenom i neprimjerenom šalom povrijedio? Ne, nije! – rekla je Vesna Balenović.

Zašto se nije ispričao građanima i zviždačima koji su u borbi protiv takvih plavih koverata s kojima se Josipović šali, teško stradali u svojim poštenim namjerama? Predsjednik se našalio s građanima koji su povjerovali u iskrenost njegovih obećanja, izrečenih u inauguracijskoj prisezi. Podsjetimo da je Josipović obećao novu pravdu i pozivao građane da se bore protiv korupcije, da neće biti sami, da se ne plaše i da će u toj borbi biti među prvima. Svojom neprimjerenom šalom, među prvima, jedino se uspio narugati i obezvrijediti napore brojnih građana u iskrenoj i požrtvovnoj borbi protiv kriminala.

Predsjedniče Josipoviću ispričajte se svim građanima, ne samo liječnicima! Korupcija je nekima priskrbila nemjerljivo bogatstvo, ali zviždačima i poštenim građanima samo nevolju i bijedu. Zato se građani ne vole šaliti na tu temu, pa ne bi smjeli niti Vi, jer morali bi znati da su brojne poštene obitelji zbog korupcije i plavih koverata na samom rubu egzistencije, bez kruha i bez budućnosti.

Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač

Foto: Sandra Simunovi /CROPIX