Skip to content

Baldasar: Ne odustajem od pomirbe ljevice i desnice

ivo baldasar

Neću odustati od pomirbe ljevice i desnice, kaže splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Naime, nakon što je jučer na sjednici Gradskog vijeća očekivano dobio kritike desnice zbog prijedloga imenovanja ulice imenom Prvog splitskog partizanskog odreda , danas stižu kritike ljevice zbog povlačenja istog

Predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita, Josip Milat jasno je istaknuo kako je nezadovoljan radom svih gradskih vijećnika

“Mi smo nezadovoljni cijelim Vijećem, i sa SDP-om, i HDZ-om i svim ostalim vijećnicima” rekao je Milat tijekom polaganja vijenaca na Spomen obilježje Prvom splitskom partizanskom odredu na Sučidru, na mjestu odakle je 1941. krenuo Odred dragovoljaca.

Ujedno je istaknuo kako ne očekuje konsenzus stranaka o ovom pitanju, unatoč optimističkim izjavama njegovog stranačkog kolege i gradonačelnika Ive Baldasara.

“Žao nam je što se to pokušava rješiti nekakvim kompromisom jer kompromisa ne može biti. Konsenzus, teško je očekivati s obzirom kako se ponašaju neki oporbeni čelnici” zaključuje Milat.

Gradonačelnik Baldasar poručuje kako mu kritike ne smetaju.

“Imao sam kritike sa desnice, a sad se mogu pohvaliti i sa ravnomjernim kritikama ekstremne ljevice, tako da sam ja jedini koji je uspio ujediniti ekstremnu ljevicu i desnicu” kaže Baldasar šaljivo, ali nastavlja u ozbiljnom tonu.

“Niti smo odustali, niti je propala pomirba. Ja ipak vjerujem u konsenzus, a ovi koji ne vjeruju to je njihov problem. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik i sa ljevicom i desnicom. Ja sam ipak gradonačelnik i moram razmišljati o gradu i građanima” kaže Baldasar i dodaje kako se nada da će prijedlog imenovanja ulice na Mejašima doći na dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja bi se trebali održati krajem idućeg mjeseca. (Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

mala retrospektiva

Ogranku Matice hrvatske u Kutini dodijeljena Zlatna povelja

U subotu, 28. listopada 2023. godine, na Godišnjoj skupštini Matice hrvatske u ...
29th Oct 2023

Spuštanjem barjaka u Dubrovniku zatvorena 1050. Festa svetog Vlaha

Spuštanjem barjaka i podizanjem državne zastave ispred crkve sv. Vlaha u Dubrov...
06th Feb 2022