Anto Đapić odustao od kandidature – podrška Kolindi Grabar Kitarović

djapic

Anto Đapić izvijestio je u petak da je odustao od izborne utrke za hrvatskog predsjednika, a podršku daje kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović

djapic

Đapić je u priopćenju istaknuo da je ispunio sva proceduralno – pravna pitanja za pravovaljanu kampanju, no procjenjujući da nema izgleda pobijediti, kaže da bi njegovo sudjelovanje u predsjedničkoj utrci samo zbunilo hrvatsku desnicu.

“Ocijenio sam da nemam izgleda pobijediti u toj kampanji, a moje sudjelovanje bi samo dodatno zbunilo hrvatsku desnicu”, naveo je Đapić u priopćenju u kojem je potpisan kao predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove.

Na sjednici Predsjedništva te stranke koja je, kako ističe Đapić, u nastajanju, jednoglasno je odlučeno da se povuče iz izborne utrke za predsjednika, a svoj glas da daju predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

Đapić je istaknuo kako je u dosadašnjoj kampanji Kolinda Grabar Kitarović pokazala da je kandidatkinja koja može, ako pobijedi, ispuniti san biračke desnice koji već tri mandata čekaju promjene.

Vjeruje kako će, među ostalim, ispuniti i obećanje da će – ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu – tražiti oslobađanje hrvatskog branitelja Velimira Marića iz srbijanskog zatvora.

Za kandidata desnice Milana Kujundžića, Đapić je naveo da ne podržavaju njegovo zagovaranje o regionalizaciji Hrvatske. (Foto: Davor Javorović/PIXSELL, Hina)